Влада

Генпрокурор приїхав з інспекцією до виправної колонії у Житомирській області

10 December 2016, 12:37

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 10 грудня приїхав із інспекцією до Райківської виправної колонії №73, що у Бердичівському районі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила його прес-секретар Лариса Сарган.

«Міжнародний день прав людини. Райківська виправна колонія, Житомирщина. Генпрокурор Юрій Луценко з інспекцією. Гостей у суботу зранку тут не чекали», – написала вона.

Разом з тим, у наступних дописах Сарган обурилася станом медчастини, лазні і їдальні, що знаходяться на території виправної колонії.

«Продовжуємо екскурсію Райківською виправною колонією. Столовка і заготівля дров для приготування їжі в одному приміщенні. Після перевірки у вересні з'явилися тарілки у столовці. Готують перловий суп і ячмінну кашу на обід сьогодні. Райківська виправна, Блін. Медчастина і лазня. Без води, з мінімумом ліків», – зауважила вона.

Сам генпрокурор Юрій Луценко після перевірки на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що проти керівництва закладу вже порушено кримінальне провадження.

«В день захисту прав людини без попередження відвідав Райківську колонію на Житомирщині. Жах. 500 засуджених. В лазні нема води. Їду готують прямо в цеху, де рубають дрова. В штрафному ізоляторі нема скла у вікнах, теж нема води. В медпункті майже нема ліків. Вартість дня в кімнаті побачень - 700 грн. Доступ до телефонного зв'язку не організований. Держкар'єр, який має заробляти для покращення умов - під контролем ТОВ з депутатським дахом. Вже порушено кримінальне провадження проти керівництва закладу. Правий св. Августин: без справедливості держава є лише бандою розбійників», – написав він.

Детальніше про візит генерального прокурора до Райківської виправної колонії читайте тут

Фото зі сторінки Лариси Сарган

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі