Влада

Міні-ГЕС на річці Случ у Житомирській області готова до експлуатації, - ДАБІ

7 August 2017, 13:54

Управління ДАБІ в Житомирській області зареєструвало документи про готовність до експлуатації міні-гідроелектростанції на річці Случ в місті Баранівка.

Про це 7 серпня Житомир.info повідомила прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

«Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області зареєстровано документи про готовність до експлуатації міні-гідроелектростанції на Житомирщині. Об’єкт знаходиться на річці Случ в місті Баранівка, за межами населеного пункту. Замовник будівництва – ТОВ «Сайенс Інновейшн Продакшн». Загальна площа забудови становить 298,0 м², а виробництво електроенергії – 353 кВт/год з подачею в енергетичні системи України», - інформує прес-служба.

Виробництво електроенергії на міні-гідроелектростанціях дозволяє економити значні обсяги паливноенергетичних ресурсів, - зазначається в повідомленні.

За даними офіційного сайту Баранівської міської ради, пробний запуск Баранівської міні-ГЕС провели ще в червні 2017 року.

«8 червня 2017 року представники компанії ТОВ «Сайенс Інновейшн Продакшн» та CINK HYDRO ENERGY (постачальник обладання) провели пробний пуск Баранівської МГЕС, під час якого було вироблено перші 90 кіловат електроенергії.  На сьогоднішній день проходить обкатка ремінної передачі та основних приладів станції. Наступного тижня завершаться всі випробування на Баранівській МГЕС і буде підписано акт введення в експлуатацію між компанією ТОВ «Сайенс Інновейшн Продакшн» та CINK HYDRO ENERGY», - інформував сайт мерії.

Нагадаємо, в 2016 році ЗМІ повідомляли про забруднення річки Случ, внаслідок якого «мертвою рибою була встелена вся Случ аж до міні-ГЕС, будівництво споруд якої розташоване на східній околиці міста Баранівка».

Як повідомляв Житомир.info, ГЕС у Денишах та неподалік Житомирського картонного комбінату будуватиме одна і та ж фірма.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі