Влада

Конкурс на благоустрій скверу в центрі Житомира поки проводити не будуть

9 August 2017, 11:13

Виконком Житомирської міської ради зняв з розгляду проект рішення про проведення конкурсу на кращу пропозицію благоустрою території скверу на розі вулиць Небесної Сотні та Лятошинського.

Таке рішення було прийняте на позачерговому засіданні 9 серпня. «За» проголосували 15 членів виконкому з 16 присутніх (всього у складі виконкому 25 людей). Емоційне обговорення тривало майже годину.

«Я розумію, що це питання викликає багато запитань, давайте уважно послухаємо, всі, хто хоче виступити – виступить, а потім будемо приймати рішення», - закликав перед початком обговорення мер Житомира.

Роз’яснення щодо проведення конкурсу надав директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

«Ми хочемо найти інвестора, який погодиться за власний кошт зробити благоустрій скверу і як винагорода йому – дозволимо розмістити об’єкт торгівлі орієнтовною площею до 150 кв. м», - пояснив Ігор Блажиєвський.

Мер Сергій Сухомлин уточнив, що об’єкт торгівлі – це має бути безалкогольне кафе з громадським туалетом для житомирян.

«Ми не знаємо, який буде проект. Вже є декілька пропозицій, але треба спочатку визначитися з кращою пропозицією», - сказав Сухомлин.

Люди, які прийшли на засідання виконкому, активно виступали проти торгового об’єкту в сквері біля Житнього ринку: пропонували провести конкурс лише на благоустрій, встановити дитячий майданчик.

«Навіщо віддавати від забудову? Через п’ять років влада поміняється і він (інвестор) захопить весь сквер, і буде там якесь «АТБ», - наголошував активіст Валерій Арушанян.

Деталі - в сюжеті 

Нагадаємо, влада Житомира вже 9 серпня 2017 року збиралася оголосити відкритий конкурс на кращу пропозицію благоустрою території скверу на розі вулиць Небесної Сотні та Лятошинського в місті Житомирі з розміщенням об’єкту торгівлі загальною площею до 150 кв. м.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні виконкому планують розглянути чотири питання: додатковим питання внесли питання про розподіл субвенції з державного бюджету – 96 мільйонів гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі