Влада

Після годинної суперечки питання облаштування скверу біля Житнього ринку в Житомирі зняли з розгляду

9 August 2017, 15:22

Житомирський сквер на розі вулиць Небесної Сотні та Лятошинського місцеві мешканці давно називають місцем не для відпочинку з дітьми, а для пияцтва. Адже щодня там збираються нетверезі «відпочивальники» з пивом та оковитою. Врешті, улагодити ситуацію береться міська влада, і перше питання на позачерговому засіданні виконкому – облаштування благоустрою скверу біля Житнього ринку.

«Ми пропонуємо створити конкурс та відібрати кращу пропозицію із благоустрою, а також знайти інвестора, який погодився б за власний кошт зробити благоустрій скверу на розі вулиць Лятошинського та Небесної Сотні. Як винагорода пропонуємо йому надати право розмістити об’єкт торгівлі орієнтовною площею до 150 кв. м», - говорить директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

Проконтролювати хід вирішення питання прийшли і громадські активісти. Останні стурбовані чутками, буцімто замість скверу там може з’явитись черговий торговий центр.

«Нам вистачить цих забудов, досить. Можна зробити тематичний парк для молоді, про кохання», - ділиться Олена.

«Можна зробити там дитячі гойдалки, парк, облаштувати лавки. Це єдине місце, коли з села може приїхати жінка з дитиною і у сквері погодувати малечу, не алкоголіки», - каже Андрій Попков.  

«Навіщо знову віддавати невідомо кому сквер, який, повірте, через 5 років, влада зміниться, і він захопить увесь сквер, і там буде черговий «АТБ» або «Сільпо», - сказав Валерій Арушанян.

«Якщо людина прийшла відпочити і хоче випити чашечку чаю або кави, то нічого поганого немає», - зазначає активістка.

«Там буде продаватись алкоголь і будуть зароблятися гроші», - обурюється Богдан.

Підтримує людей і член виконкому Марія Бовсуновська. Разом із тим зазначає про недоліки самого проекту рішення по скверу.

«Чи є вже інвестор, який готовий будувати цей сквер з розміщення об’єкту торгівлі загальною площею до 150 кв. м? Є. Тобто, ми зараз хочемо цим проектом рішення оголосити конкурс під конкретну людину? Якщо ні, то чому ми в назві проекту рішення ми пишемо про загальну площу торгівлі? Як, елементарно, такий проект скверу може людина подати за менше ніж 12 днів? Третє, ми обговорили конкретні умови, які повинні бути прописані у цьому положенні. Моя пропозиція: зняти проект на доопрацювання, прописати всі ті можливі пропозиції, які ми обговорили. Не зазначати об’єкт торгівлі, адже там можуть бути проекти, які не будуть містити торгову точку», - каже член виконавчого комітету Житомирської міської ради Марія Бовсуновська.

Міський голова Сергій Сухомлин погоджується: недоліків багато, проте все одно потрібно шукати шляхи вирішення проблеми.

«До цього проекту є багато серйозних зауважень. По-перше, побоювання стосовно виділення землі і тому подібне. Землю виділяти не можна, щоб це не призвело до знищення скверу. По-друге, хотілося б почути громаду міста, тому я пропоную той проект, який переможе у конкурсі, винести на голосування бюджету участі», - пропонує Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Після більш як годинного обговорення проект рішення по скверу таки знімають та направляють на доопрацювання.

«Пропоную зняти сьогодні це питання, два тижні це питання вивчатиме робоча група. Працюватимемо разом з потенційними спонсорами, підприємствами. Якщо у нас хтось захоче допомогти місту цей сквер профінансувати - це одне, тоді ми проведемо конкурс на кращий проект скверу. Якщо ні, то ми паралельно випрацьовуємо ті умови, про які говорила пані Марія (Бовсуновська)», - зазначив Житомирський міський голова.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира вже 9 серпня 2017 року збиралася оголосити відкритий конкурс на кращу пропозицію благоустрою території скверу на розі вулиць Небесної Сотні та Лятошинського в місті Житомирі з розміщенням об’єкту торгівлі загальною площею до 150 кв. м.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі