Влада

Прокуратура Житомирської області подала до суду 5 позовів про визнання недійсними закупівель продуктів для шкіл

9 August 2017, 11:58

Прокуратура Житомирської області вимагає скасувати укладені з порушенням договори на закупівлю продуктів для навчальних закладів Любарського району на суму понад 800 тис грн.

Про це 9 серпня Житомир.infoповідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою області здійснюється систематичний моніторинг щодо дотримання вимог законодавства при здійсненні закупівель, робіт і послуг за державні кошти. У ході вивчення стану законності під час проведення Любарською райдержадміністрацією закупівлі продуктів харчування на загальну суму понад 1,5 млн грн для навчальних закладів району встановлено порушення вимог Цивільного і Господарського кодексів України та Закону України «Про публічні закупівлі», - інформує прокуратура.

Зокрема, в укладених органом місцевої влади договорах купівлі-продажу продуктів харчування не були визначені предмет закупівлі, ціна за одиницю товару, а також кількість продуктів, які мали закупити, - зазначає прес-служба. Це, у свою чергу, створювало умови для неефективного та нераціонального використання бюджетних коштів.

Прокуратурою області, з метою захисту інтересів держави, заявлено до суду 5 позовів про визнання недійсними зазначених договорів на загальну суму понад 800 тис грн.

Наразі позови перебувають на розгляді у господарському суді Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2017 року за позовом прокуратури визнали недійсним тендер вартістю 4 млн грн на будівництво станції водних видів спорту в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі