Місто

У Житомирі відкриють центр допомоги літнім людям та їхнім доглядальникам

18 August 2017, 16:11

На базі житомирського відділення Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні»  розпочинає роботу Ресурсний центр для осіб, які доглядають людей літнього віку з обмеженою руховою активністю.

Про це 17 серпня повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

«Зі слів керівника БО «Турбота про літніх в Україні» у м. Житомирі Таїсії Войцехівської, метою створення Центру є підтримка осіб, які здійснюють догляд за людьми літнього віку, допомога літнім людям, які опинилися у скрутних життєвих обставинах», - пише міськрада.

«Центр створено за  підтримки Німецького федерального Фонду «Пам'ять, відповідальність за майбутнє». Наша ціль – допомога людям, які опинилися в складних обставинах, їх рідним. Часом за літніми досить важко доглядати: ми розповідаємо їх опікунам, родичам, як поводитися з людьми старечого віку», - каже Таїсія Войцехівська.

За даними міськради, відділення БО «Турбота про літніх в Україні» у м. Житомирі  працює з 2008 року.  Допомагає літнім людям, здійснює  соціальні візити до одиноких, інвалідів, в’язнів нацистських таборів, дітей війни, постраждалих від політичних репресій, людей похилого віку, які потребують уваги та спілкування.

У коментарі Житомир.info 18 серпня Таїсія Войцехівська розповіла, що Ресурсний центр ще не відкрився і запрацює з 5 вересня 2017 року.

«Ми працюємо за адресою вул. Святослава Ріхтера, 31. Всього у нас на волонтерських засадах працює близько 50 чоловік, в Ресурсному центрі працюватиме близько 20. Серед нас є колишні медпрацівники, працівники держслужби, бухгалтери. Ми – літні люди, і хочемо допомогти таким, як ми, хто опинився в гіршій ситуації. Будемо запрошувати юристів, соціальних працівників, щоб вони проводити тренінги для наших волонтерів», - розповіла Таїсія Войцехівська.

Як повідомляв Житомир.info, бабусі з «Турботи про літніх» шили одяг для бійців на передову та розповідали, що в них «можна поспівати, потанцювати, поплакатись, поділитися рецептами і зробити корисну справу для хлопців».

Фото міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі