Місто

Подушечка від житомирських бабусь-волонтерок врятувала життя військовослужбовцю

29 January 2016, 14:15

Чергова партія рукавиць, теплих шкарпеток і спідньої білизни, яка вже стала візитівкою житомирських бабусь-волонтерок, готова до відправки на передову. Майже рік вони шиють, не покладаючи рук.

«Я стараюся вдома пошити, тому що переживаю дуже, у мене там племінник воює, вже поранений двічі був. Дуже хвилюємося. Тому душу вкладаєш, що вдома було, вже все перешила. Коли шию, думаю, щоб побільше пошити, і щоб їм тепліше було», – каже Раїса Баранівська.

Вони не зважають на свій вік і не скаржаться на здоров’я. Усі думки, аби бійцям на передовій служилося легше.

«Уже скоро буде 80, але ми хочемо робити це з душею. Холодно зараз. І шкарпетки одягають теплі. Бачили, скільки нав’язано? Всі ці шкарпетки вони там одягають. Кажуть, що їм навіть нема часу прати. Поносив, викинув й інше сухе одягнув. Ніде сушити, ніде прати. Важко їм там», – каже волонтерка Людмила Полубінська.

З настанням морозів у них збільшилось замовлень. От тільки рук не вистачає, тож запрошують долучатися до спільної справи активних бабусь.

«Ми – всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх» у місті Житомирі. Цілі й задачі – допомагати людям похилого віку. У нас різні гуртки за інтересами, можна поспівати, потанцювати, поплакатись, поділитися рецептами і по ходу зробити корисну справу для хлопців», – каже керівник благодійної організації «Турбота про літніх» у м. Житомирі Таїсія Войцехівська.

За минулий рік бабусі встигли передати бійцям 900 пар спідньої білизни, майже 600 подушечок, 400 пар рукавиць і 300 пар в’язаних шкарпеток.

«От хлопці, які нам фотозвіт прислали, що вони дійсно отримали та задоволені. Ми дивимося, що дійсно не дарма і ось вони з нашими подушечками, наші труси одягли на себе, демонструють. Приємно, що результат є», – посміхається Галина Коркодінова.

Зі словами вдячності до бабусь часом навідуються і бійці, і їх дружини.

«Одна жінка прийшла до нас, навіть і торта нам принесла. Бо наша подушечка спасла йому життя, і він з цією подушечкою, де там застряв такий осколок, прийшла до нас показувати. Каже, чоловік прийде до вас, бо приїхав у важкому стані, що йому тяжко. Каже, цю подушечку поставив на диван і сказав: «Ніхто не чіпайте, це мій талісман. Вона мені зберегла життя». То жінка прийшла і нам дуже дякувала», –розповідає Тамара Бех.

Заступник міського голови, побачивши роботу волонтерок, обіцяє допомагати.

«Чесно кажучи, я в захваті від того, що побачив. Тому що дійсно дуже часто проблема організацій, які займаються проблемами ветеранів, пенсіонерів, інвалідів, такий споживчий підхід, а тут люди, які не тільки не просять, а й дають багато місту. Я не знав про них раніше, я обов'язково докладу зусиль, щоб їм допомогти і розвивати цей рух», – сказав заступник міського голови Матвій Хренов.

Збираються волонтерки за адресою 1-го Травня,31. Від благодійників вони готові прийняти тканину, нитки, шерстяні та джинсові речі.

Рахунок для фінансової допомоги:

Код за ЄДРПОУ юридичної особи: 26393528

№ рахунку 26008035399000

Назва банку Публічне акціонерне товариство «УкрСиббанк»

МФО (код банку) 351005

Найменування юридичної особи Відділення Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі