Суспільство

Тижневий «вилов» рибоохоронного патруля в Житомирській області: майже 62 кг риби та 5200 грн нарахованих збитків

21 August 2017, 18:01

За третій тиждень серпня Житомирський рибоохоронний патруль виявив 43 порушення Правил рибальства (з них 11 – грубих) та вилучив у правопорушників 53 заборонених знарядь лову і 61,6 кг незаконно добутої риби та раків.

Про це 21 серпня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«Протиправними діями правопорушників державі завдано збитків на загальну суму 5 тис. 224 грн, які в подальшому з них будуть стягнені судом на користь органів місцевого самоврядування. Також на тижні рибоохоронний патруль провів декілька рейдів по ринках області, результат перевірки - 5 протоколів, складені за незаконний продаж риби без належних документів (свідоцтва про право на торгівлю, видаткової накладної і ветеринарного свідоцтва на об’єкт продажу). У правопорушників вилучено 28,2 кг риби», - інформує патруль.

Також повідомляється про випадки незаконного вилову раків.

«Таких інспекторами рибоохоронного патруля зафіксовано аж 11! На правопорушників накладено штрафів на суму 986 грн. Адміністративні протоколи щодо громадян, які не тільки порушили заборону на вилов раків, але й використали заборонені засоби лову, відправляються до суду. У такому випадку застосовується максимальний штраф (680 грн) і компенсуються збитки державі (за кожен екземпляр рака – 25грн. 50 коп.)», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Житомирській області з 15 липня по 5 вересня діє заборона на вилов раків в зв’язку з другою линькою.

Працівники Житомирського рибоохоронного патруля сподіваються на актину підтримку та допомогу небайдужих громадян та рибалок-любителів та просять надавати інформацію щодо виявлених порушень Правил рибальства чи незаконного збуту водних біоресурсів, продажу заборонених знарядь лову на телефон «гарячої» лінії рибоохоронного патруля (0412)24-57-81 та 0674146074.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирського рибоохоронного патруля настала «гаряча пора» у боротьбі з браконьєрами-раколовами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі