Суспільство

У Житомирській області до осені заборонили ловити раків

18 August 2016, 14:25

У Житомирській області з 15 липня по 5 вересня діє заборона на вилов раків в зв’язку з другою линькою.

Про це інформує прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«Державна екологічна інспекція у Житомирській області нагадує, що з 15 липня по 5 вересня діє заборона на вилов раків в зв’язку з другою линькою. В період линьки раки скидають старий панцирний покрив. Поки новий покрив не затвердіє, раки можуть стати легкою здобиччю для хижака та браконьєрів, адже стають малорухливими. Період линьки раків, навіть в одній і тій самій водоймі, може змінюватися в різні роки. Він залежить від погоди, типу водойми та інших факторів», - повідомляє прес-служба.

Екологи нагадують, що рейдові бригади здійснюють постійний контролю на річках Тетерів, Ірша, Случ, Гуйва, Гнилоп’ять, Уж та інших водоймах області щодо незаконного вилову раків. У ході проведення рейдових заходів найбільше правопорушень було виявлено на р. Случ  в Любарському районі та на річках Тетерів, Гуйва, Гнилоп’ять Житомирського району. За порушення «Правил любительського та спортивного рибальства» до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 15 громадян.

Громадян, які стали свідками правопорушень на водоймах Житомирщини, просять повідомляти на телефон «гарячої лінії» (0412) 46-49-54. 

Як повідомляв Житомир.info, на території області з 6 серпня розпочався сезон полювання на пернатих.

Фото держекоінспекції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі