Влада

Житомирський «Центр інвестицій» хоче змінити цільове призначення 43 га землі та укласти договір з меблевою фабрикою

22 August 2017, 11:34

Влада хоче надати КП «Центр інвестицій» Житомирської міської ради дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо зміни цільового призначення земельних ділянок загальною площею 42,9655 га.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті міської ради 21 серпня.

«Надати КП «Центр інвестицій» Житомирської міської ради дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок (зміна цільового призначення) згідно з додатком. Цільове призначення (використання), обмеження (обтяження), площа та межі земельних ділянок визначаються проектом землеустрою щодо відведення земельної ділянки», - йдеться у проекті рішення.

У додатку зазначено, що у 18,3655 га землі на території Глибочицької сільської ради буде цільове призначення «для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій», у 24,6 га на території Станишівської сільради – «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості».

Земельні ділянки КП «Центр інвестицій» отримає у користування від попередніх власників – КП «Зеленбуд» та КП «Житомирбудзамовник». Відповідний проект рішення сесії також 21 серпня опублікований на сайті міськради.

«Припинити право постійного користування, внести відомості про це до єдиного реєстру прав на нерухоме майно та надати у постійне користування земельні ділянки підприємствам комунальної форми власності відповідно до додатку. Пункт 2 додатку до цього рішення набирає законної сили лише після взяття на баланс КП «Центр інвестицій» Житомирської міської ради об’єктів нерухомого майна, що розташовані на земельній ділянці. Суб'єктам земельних відносин (землекористувачам) відповідно до вимог чинного законодавства України привести у відповідність до даного рішення правовстановлюючі документи на земельні ділянки», - наголошується у проекті рішення.

Нагадаємо, на позачерговій сесії міської ради 20 квітня цього року депутати проголосували за передачу в користування терміном на 39 років КП «Центр інвестицій» земельної ділянки площею 24,7 га з правом забудови і передачі у суборенду.

Ще один проект рішення, опублікований 21 серпня, стосується договору про спільну діяльність між КП «Центр інвестицій» та ТОВ «Житомирська меблева фабрика».

«З метою забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності території, створення нових робочих місць, розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури міста Житомира, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила надати дозвіл комунальному підприємству «Центр інвестицій» Житомирської міської ради на укладення договору про спільну діяльність з ТОВ «Житомирська меблева фабрика» згідно з додатком», - зазначається у проекті рішення сесії.

Станом на ранок 22 серпня додаток до проекту на сайті міської ради не опублікований.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 9 березня був підписаний меморандум про співпрацю між містом Житомир та ТОВ «Житомирська меблева фабрика»: міська влада в квітні планувала передати інвестору земельну ділянку на території індустріального парку «Житомир-Схід», а звести новий меблевий комбінат обіцяли впродовж 18 місяців з моменту передачі земельної ділянки. ТОВ «Житомирська меблева фабрика» обіцяє створити на новому підприємстві 1250 робочих місць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі