Влада

Влада хоче підписати меморандум із новим підприємством «Житомирська меблева фабрика», яке обіцяє створити 1250 робочих місць

7 March 2017, 18:13

Влада Житомира збирається підписати меморандум про партнерство з новим підприємством - ТОВ «Житомирська меблева фабрика».

Проект рішення сесії Житомирської міської ради «Про укладення меморандуму про партнерство з ТОВ «Житомирська меблева фабрика» 6 березня опублікували на офіційному сайті Житомирської міської ради.

Його метою має стати співпраця в напрямку будівництва високотехнологічних екологічно безпечних виробництв на території індустріального парку «Житомир-Схід» та розширення його меж.

У додатку до документу йдеться, що Житомирська міськрада в особі міського голови Сергія Сухомлина та товариство з обмеженою відповідальністю «Житомирська меблева фабрика» в особі генерального директора Самчук Катерини Іванівни мають намір укласти меморандум про партнерство «з метою забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності території, створення нових робочих місць, розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури міста Житомир».

При цьому міськрада, зокрема, зобов’язується надати ТОВ «Житомирська меблева фабрика» право на користування на умовах суборенди 24,7324 га землі за адресою м. Житомир, шосе Київське, 44-Д та забезпечити сполучення комунальним громадським транспортом мікрорайону індустріального парку «Житомир-Схід» з центром міста.

У свою чергу ТОВ «Житомирська меблева фабрика» хочуть зобов’язати упродовж 18 місяців завершити будівництво виробничих потужностей, створити на території індустріального парку «Житомир-Схід» не менше 1250 робочих місць із середньою зарплатою не менше 8 тисяч гривень та інвестувати не менше 2,5 млрд грн в будівництво виробничих потужностей в межах ІП «Житомир-Схід».

Також зазначається, що меморандум не є попередньою угодою і не спричиняє юридичних наслідків для сторін.

У коментарі Житомир.info 7 березня генеральний директор «Житомирської меблевої фабрики» Катерина Самчук розповіла, що очолюване нею підприємство створене буквально днями, а його завданням буде повернення Житомиру репутації потужного осередку з виготовлення якісних меблів з вітчизняної сировини.

«Це підприємство нове, створене на початку березня 2017 року. Його мета – продовження роботи Коростенского заводу МДФ і Коростенської української лісопильної холдингової компанії. Товариство буде розміщене в Житомирі і буде займатися виробництвом меблів європейської якості. Всі знають, що свого часу в Житомирі працювало потужне підприємство, яке виготовляло гарну продукцію, і вона користувалася попитом. Тому ми продовжуємо історію житомирської меблевої фабрики. Це один і той же засновник, який має дві потужні організації – деревообробний кластир, який займатиметься подальшою переробкою ділової деревини і плити МДФ, яка виготовлена з відходів. Продукція є сертифікованою і відповідає європейським стандартам якості», - розповіла Катерина Самчук.

З її слів, фахівців для ТОВ «Житомирська меблева фабрика» навчатиме Житомирський технологічний коледж (колишній технікум МОД) та Житомирський державний технологічний університет (інженерів).

Нагадаємо, у Житомирі також зареєстроване приватне акціонерне товариство «Житомирський меблевий комбінат», директором якого є Микола Бірюченко і яке рік тому хотіло отримати дозвіл на розроблення детального плану території по вул. Київська, 77 (адреса ТРЦ Глобал UA) для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Як повідомляв Житомир.info, міська влада планує провести конкурс з вибору керуючої компанії індустріального парку «Житомир-Схід».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі