Місто

Житомиряни знову перекрили рух на проспекті Незалежності – протестують проти будівництва АЗС (доповнено)

31 August 2017, 20:36

Ввечері 31 серпня близько сотні житомирян перекрили рух транспорту по проспекту Незалежності та вулиці Покровській.

Таким чином жителі прилеглого мікрорайону знову протестують проти будівництва АЗС. Близько 19.00 люди почали безперевно ходити по двом пішохідним переходам неподалік перехрестя простекту Незалежності з вулицею Покровською, заблокувавши рух транспорту.

На місце події приїхали працівники патрульної поліції, які просили людей звільнити проїжджу частину, та попереджали про адміністративну відповідальність за перекриття руху.

До акцію дорослі долучили також кілька десятків дітей, які разом із дорослими скандували «Ми проти АЗС».

«Ми протестуємо проти побудови заправки на проспекті Незалежності, 29, тому що в нас там ростуть діти, там живемо ми вже багато років і ці всі гази будуть виходити, ми не хочемо цього. Мер нам не пішов на зустріч, мера вчора не було, хоча він нас запросив на три години в свій кабінет, був тільки його радник. З мером ми не поспілкувалися. Нам обіцяв мер на сесії в четвер, що роботи (по будівництву АЗС) припиняться, роботи не припиняються. Ми виходимо кожного разу і зупиняємо ці роботи, коли викликаємо поліцію, по іншому у нас ніяк не виходить», - каже учасниця акції Олена.

Жінка запевняє, що місцеві жителі погодяться на будівництво маркету, центру розваг, будь-якого іншого комерційного об’єкту, крім заправки.

«АЗС – це не комерційна діяльність, воно шкідливе для здоров’я, шкідливе для довкілля. У нас має буде ще одна зустріч з мером, ініціативна група, екологи мають збиратися, ми хочемо передавати справу в суд, в прокуратуру», - розповіла жінка.

Вона зазначила, що мерія повідомлена про їхню акцію, яка триватиме до 21.00 год.

Нагадаємо, жителі мікрорайону «Гормолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня. Мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва автозаправної станція на проспекті Незалежності.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 23 серпня житомиряни під дощем перекрили проспект Незалежності, протестували проти заправки біля своїх будинків.

Нижче - фото читачів

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі