Місто

КП «УАШ» платитиме гроші за прибирання тротуарів у спальних районах Житомира

8 September 2017, 11:46

 Балансоутримувач житомирських доріг КП «Управління автомобільних шляхів» відтепер платитиме гроші ЖЕКам за прибирання тротуарів у спальних районах.

Про це у коментарі журналісту Житомир.info розповів очільник КП «Управління автошляхів» Житомирської міської ради Сергій Янушевич.

«Центр міста ми закриваємо самі, а до тротуарів у спальних районах у нас руки доходять в останню чергу. Міська рада поставила нам завдання – ці тротуари мають прибиратися так само як і проїжджа частина. А позаяк ми не встигаємо своїми силами – немає такого штату, вони готові виділити додаткові кошти. Вирішили місто поділити на кілька ділянок і оголосити тендери»,  – повідомив чиновник.

За його словами, ЖЕКи і раніше мали прибирати тротуари у спальних районах, але безоплатно.  Тож, результат був відповідним.

«Якщо ж ми їм платитимемо гроші, то буде за що спитати. У нас зараз є окрема людина, яка їздитиме по всіх цих ділянках і перевірятиме роботу ЖЕКів.  Я дуже надіюся, що все буде добре. ЖЕКи самі зацікавлені отримувати гроші за те, за що раніше не отримували. Вони прибирали це все безкоштовно. Профільна депутатська комісія погодила нам розцінку – 10 копійок за один квадратний метр. На деякі ділянки виходить по 20 тис. грн. на місяць, на деякі – 10 тис. грн., а по деяких ЖЕКах, де взагалі великі площі, там і 50 тис. грн. може бути», – зазначив Янушевич.

Зокрема, КП «ВЖРЕП № 15»з вересня по грудень 2017 року прибиратиме 51,6 тис. м.кв. тротуарів за 507, 2 тис.грн. Саме таку пропозицію підприємство подало на Prozorro і виграло тендер. 31 серпня 2017 року з ним заключили договір.

Свої пропозиції на тендер могли подавати не лише комунальні підприємства, але й приватні компанії, які мають бажання і можливість отримати бюджетні гроші за прибирання тротуарів.

«Звісно, що найкращий варіант, коли територію прибирає той ЖЕК, який найближче знаходиться.  Але деякі ЖЕКи так само не мають можливості прибирати ці території – у них немає людей. Тому на їхні території можуть заходити інші ЖЕКи, які мають таку можливість, або інші організації, включно з КП «Інспекція з благоустрою», КП «Зеленбуд». Ті, в кого є можливість взяти участь у цьому тендері, вони всі подаються», – сказав чиновник.

До прикладу, приватна компанія «КК "КомЕнерго-Житомир"» готова до кінця 2017 року прибирати 92 тис. м. кв. тротуарів за 639,5  тис. грн. Вони запропонували найнижчу ціну і нині очікують рішення від КП «УАШ».

«У них по закону 5 робочих днів на розгляд нашої тендерної документації і кваліфікацію, ми чекаємо», – пояснили у Коменерго.

Як повідомляв Житомир.info, у житомирському УАШ показали техніку, яка прибиратиме дороги й тротуари взимку.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі