Події

У поліції поки немає підстав оголошувати підозру по справі озброєного нападу на прихильника партії УКРОП в Коростишеві

13 September 2017, 13:20

Поліція не має підстав оголошувати підозру по факту озброєного нападу на прихильника партії УКРОП у Коростишеві, який стався в липні цього року.

Таку відповідь правоохоронці надали на запит голови фракції УКРОП в Житомирській облраді Наталії Кокітко щодо скоєння 15.07.17 озброєного нападу на мешканця м. Коростишева, члена політичної партії Українського об’єднання патріотів «УКРОП» Євгена Дідківського – інформує сайт обласної ради.

«У ході розгляду запиту встановлено, що слідчим відділенням Коростишівського відділу поліції за фактом нападу на Дідківського Є.Ю. відомості внесено у Єдиний реєстр досудових розслідувань та зареєстровано кримінальне провадження № 12017060190000534 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України. Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні триває. Станом на 23.08.17 у зазначеному кримінальному провадженні не встановлено достатніх підстав для повідомлення особі про підозру. Інформація щодо діяльності кримінального угруповання на чолі з Лавриненком А.С. перевіряється відповідними підрозділами Головного управління Національної поліції в Житомирській області», - повідомив заступник начальника головного управління Національної поліції в Житомирській області Олександр Радченко.

Нагадаємо, в липні кримінальне провадження було відкрите за ст. 121 ККУ (Умисне тяжке тілесне ушкодження), тепер же за інформацією УГНП справа перекваліфікована і розслідується за двома статтями: ст. 15 (Замах на злочин) та ст.115 (Умисне вбивство).

В інформаціє про результат розгляду депутатського запиту є також відповідь прокуратури.

«В.о. прокурора Житомирської області Корнелюк М.В. повідомив, що, з метою забезпечення повноти процесуальних дій, а також прийняття обґрунтованого процесуального рішення процесуальним керівником у провадженні, слідчому надано ґрунтовні письмові вказівки. Під час досудового слідства допитано потерпілого та свідків, призначено ряд судових експертиз, які виконуються експертами Житомирського обласного бюро СМЕ та Житомирського НДЕКЦ МВС України. У даний час досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою прийняття законного та обґрунтованого рішення відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства України. Хід досудового слідства перебуває на контролі у прокуратурі Житомирської області», - йдеться в інформації на сайті облради.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня в центрі Коростишева невідомі на мотоциклі стріляли у місцевого підприємця Євгенія Дідківського, чоловіка госпіталізувати до реанімації та прооперували. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі