Події

У Житомирі бабуся повірила в байки про порчу й позбулася 100 тис. грн

16 September 2017, 13:32

77-річна жителька Житомира повірила шахрайкам і віддала їм всі заощадження – 100 тисяч у гривнях і доларах.

Про це 16 вересня Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«15 вересня до Житомирського відділу поліції звернулася 77-річна житомирянка із заявою про ошуканство. Літня жінка пожалілася правоохоронцям на двох незнайомок, яких вона пустила до своєї оселі. За словами заявниці, жінки налякали її нібито наведеною порчею і запропонували допомогти її зняти. Прогнозовано з квартири ворожки винесли не лише вигадане «наврочення», а й понад 100 тисяч гривень національною та іноземною валютою, які бабуся віддала «добродійкам» для проведення ритуалу», - повідомляє відділ комунікації.

Поліція кваліфікувала подію за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ. Правоохоронці встановлюють особи шахрайок і вживають заходів щодо встановлення їх місцезнаходження.

Правоохоронці вкотре просять громадян бути уважними, особливо якщо невідомі пропонують вам «зняти порчу», зазирнути у майбутнє, придбати у них товари за вигідною ціною та інше. Також пройдисвіти часто представляються банківськими чи соціальними працівниками і пропонують свої послуги в обміні старих купюр на нові. Приводів, з якими до вас можуть звернутися ошуканці, безліч. Правило безпеки – універсальне: не довіряйте незнайомцям і не пускайте їх у свої домівки.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно житомирські поліцейські розшукували шахрайку, яка «обміняла» у пенсіонерки 60 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі