Місто

Житомирян з велосипедами знову запрошують на ранкову каву біля мерії

18 September 2017, 17:33

У п’ятницю, 22 вересня, в Житомирі відбудеться акція «День без авто», або «Велосипедом на роботу».

Про це 18 вересня повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

«Жителям Житомира пропонують провести один день (22 вересня) без авто, приїхати на роботу чи навчання екологічним видом транспорту: велосипедом, тролейбусом чи трамваєм, зменшуючи викиди вуглецю в навколишнє середовище. Про це розповів уповноважений з питань велосипедного транспорту Житомирської міської ради Олександр Папірний», - повідомили в мерії.

«Житомир вперше доєднався до Європейського тижня мобільності. У цьому році ми стали дев’ятим українським містом, що долучилося до цієї ініціативи. 22 вересня ми оголошуємо «Днем без авто», цього дня відбудеться акція «Велосипедом на роботу». Закликаємо житомирян долучитися. до цього заходу і поїхати на роботу чи навчання велосипедами, але з 8:00 по 9:00 годину заїхати на Михайлівську і скласти нам компанію та поспілкуватися з однодумцями. А о 17.00 год. запрошуємо бажаючих на велоекскурсію «Мурали Житомира» (збір біля міської ради)», - сказав Олександр Папірний.

Також цього тижня відбудеться просвітницький захід «Півтора метри поваги» (щодо дотримання правил учасниками дорожнього руху), а в двох районах міста - Польова й Крошня - проведуть соціологічне дослідження щодо використання велосипедів житомирянами та підрахують кількість велосипедистів, - інформує прес-служба.

Завершиться тиждень мобільності у Житомирі Форумом міської мобільності.

Довідка:

Європейський тиждень мобільності – загальноєвропейська ініціатива, спрямована на покращення стану довкілля і умов життя в громадах. Щороку з 16 по 22 вересня його святкують у понад 5 тисячах міст Європи, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а громадського транспорту і велосипедів – збільшувати.

 Як повідомляв Житомир.info, 25 квітня цього року в Житомирі вже проходила акція «Велосипедом на роботу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі