Місто

У Житомирі на Покровській зроблять майданчик для торгівлі квітами, а соціальний ринок на Корбутівці – під питанням

20 September 2017, 11:37

Виконком погодив створення нового торгівельного майданчика для торгівлі живими квітами на вулиці Покровська у Житомирі.

Таке рішення було прийняте на засідання міськвиконкому 20 вересня.

«На прийомі до голови звернулася група мешканців, які здійснюють торгівлю власно вирощеними квітами на майданчику по вул. Покровська, 96. Вони просили, щоб це був якийсь торговий ряд, щоб були місця, де викидати відходи, щоб за ними прибирали», - пояснила заступник директора комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Тетяна Степаницька.

Вона пояснила, що КП планує зробити торговий ряд на десять місць, щоб люди не торгували з землі, під парканом.

За пропозицією членів виконкому проект рішення доповнили пунктом, що торгівля здійснюється лише «квітами, вирощеними у власному господарстві».  Також проект рішення доповнили дорученням інспекції з благоустрою розробити паспорт прив’язки та затвердити його на виконкомі. За проект рішення з  доповненнями проголосували одноголосно всі 19 присутніх членів виконкому (всього у складі виконкому 25 людей).

Під час обговорення питання на засідання прийшла депутат міської ради Людмила Кропивницька (фракція ВО «Батьківщина») з пропозицією зробити ринок на Корбутівці.

«Ми ще три роки тому зібрали підписи за створення соціального ринку на Корбутівці. Кругом існують ці соціальні ринки, а у нас на районі немає, і мешканці наші їдуть торгувати на Довженка, на Житній базар, а покупці їдуть за ними. Сьогодні має розглядатися питання про соціальні ринки, коли машини мають виїжджати три рази на тиждень. Для такого району, до 20 тисяч мешканців проживає, необхідно створити хоча б 10 місць, торговий ряд», - сказала Кропивницька.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що питання з місцям для ринку так і не вирішене.

«Я не хочу зараз створити черговий базар на Корбутівці, бо цей район у нас планується під спорт, під рекреацію, велодоріжки. Я вже рік з вами говорю – дайте місце, де створити цей соціальний майданчик», - звернувся Сухомлин до депутатки.

Людмила Кропивницька наполягала, що питання має буди розглянуте на виконкомі.

«Ми туями засадимо, щоб не було видно з дороги цього соціального ринку. Я хочу, щоб ви внести пропозицію і члени виконкому проголосували за створення соціального ринку на вул. Черняховського, 105», - запропонувала Людмила Кропивницька.

Сухомлин нагадав, що «Батьківщина» на сесія міськради постійно говорить про те, що не дотримані строки оприлюднення рішення, а тут взагалі ніякого рішення немає, і треба перевірити, чия там земля, чи можна там взагалі щось розміщувати.

«Ми зараз хочемо створити проект рішення «на ходу», а потім будемо думати, як з цього вийти», - зауважив Сергій Сухомлин.

Людмила Кропивницька залишилася на засіданні, чекаючи розгляду питання про виїзну торгівлю.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира збиралася організувати на вулиці Покровській, 96 тимчасовий торговельний майданчик для торгівлі квітами, а також тимчасову торгівлю сільгосппродукцією за трьома адресами: вул. Вітрука,13, вул. Чуднівська, 105 та проспект Миру, 10.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі