Місто

В центрі Житомира медики після спілкування з мером перекрили дорогу

21 September 2017, 15:53

21 вересня близько 15.30 медичні працівники, які прийшли у міську раду вимагати зарплату, перекрили дорогу.

Люди вийшли на пішохідний перехід біля мерії та перекрили рух транспорту по вулиці Великій Бердичівській.

Медиків не задовольнили слова мера Житомира Сергія Сухомлина, що треба почекати, поки в область надійде обіцяна Урядом субвенція і вони вирішили виразити протест перекриттям руху транспорту в центрі міста.

«Ми хочемо, щоб нас почули, ми хочемо, щоб були дії, а не просто нам щось сказали. І щоб зарплати переглянули, бо це мізерні зарплати. Як можна прожити за 2600», - кажуть медики.

Також люди почали ходити по піхошідному переходу за кілька десятків метрів від мерії, зблокованими між мітингувальникима виявився тролейбус та кілька автівок. Десяток жінок перекривають вулицю Малу Бердичівську, безперервно рухаючись по пішохідному переходу біля облдержадміністрації.

Як стало відомо Житомир.info, зараз заступник мера Матвій Хренов знаходиться в приймальні заступника міністра охорони здоров'я Павла Ковтонюка і чекає на зустріч з посадовцев з приводу вирішення питання виплати заборгованості по зарплатах.

Нагадаємо, 21 вересня близько сотні працівників медичних закладів Житомира прийшли до міської ради з вимогою виплатити зарплату.  Люди кажуть, що за серпень зарплату отримали, а у вересні їм навіть аванс ще не заплатили і сказали, що до кінця року на зарплату не розраховувати, бо платити немає з чого – у бюджеті немає коштів. У сесійній залі з медпрацівниками спілкувався мер Сергій Сухомлин.

Детальніше дивіться у сюжеті

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі