Влада

У кількох селах Житомирської області через АЧС заборонили продаж свинини на стихійних ринках

22 September 2017, 16:53

У трьох селах Ружинського району Житомирської області, які межують з небезпечним щодо африканської чуми свиней Козятинським районом Вінницької області, заборонили продавати м'ясо на стихійних ринках.

Про це йдеться на сторінці відкритої групи «Ружинська земля» у Facebook.

«Активізована діяльність мобільних груп щодо контролю за переміщенням свиней та продукції з них у межах району, а також припинено діяльність стихійних ринків та інших несанкціонованих місць торгівлі в селах, які межують з сусіднім районом, зокрема Білилівка, Немиринці та Чорнорудка. Про це заявив перший заступник голови Ружинської РДА Олександр Черешнюк на семінар-нараді з селищним та сільськими головами минулого тижня», - йдеться в дописі від 22 вересня.

Також повідомляється, що у зв’язку зі спалахом в Козятинському районі захворювання свиней на африканську чуму посадовець закликав бути максимально обережним під час покупки м’яса та дотримуватися засобів безпеки під час ведення підсобного господарства вдома.

Національний експерт з комунікацій з громадами ФАО Олександр Рєвнівцев вважає, що заборона стихійних ринків – це дуже правильний крок у такій ситуації.

«Вогнище АЧС виявлене у Вінницькій області, і Житомирська потрапляє у 25-кілометрову зону спостереження. Ружинський район – прилеглий до Козятинського, і заборона продажу неперевіреної свинини – це правильне рішення, яке убезпечить від поширення африканської чуми свиней. За такої ситуації карантин просто необхідний. Ми всі розуміємо підприємців, які виростили і хочуть продати, однак  я ще раз повторю: або ми слухаємо місцеву владу і Держспоживслужбу, які вводять карантин на 40 днів, або через 2 роки ми залишимося без свинини», - прокоментував Житомир.info Олександр Рєвнівцев.

Як повідомляв Житомир.info, в минулому році на підприємстві у селі Рудня-Городище Житомирського району від африканської чуми загинуло 25 свиней.

Про те, як діє «свинячий» карантин та чи загрожує АЧС людям, дивіться у «Темі дня» на Житомир.info.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі