Події

Через африканську чуму на підприємстві у Житомирському районі планують знищити поголів’я у 530 свиней

11 December 2016, 17:09

На підприємстві у селі Рудня-Городище Житомирського району від африканської чуми загинуло 25 свиней. Аби не допустити подальшого поширення збудника хвороби, фахівці Держпродспоживслужби планують знищити там усе поголів’я у 530 свиней.

Про це у коментарі Житомир.info 11 грудня розповів виконувач обов’язки начальника управління Держпродспоживслужби в Житомирському районі Борис Гущин.

«Сталася така надзвичайна ситуація: виявили африканську чуму свиней у селі Рудня-Городище, є у нас там такий ФОП Слідзевський С.В. Зараз робимо всі ветеринарно-профілактичні заходи по знищенню поголів’я, а також локалізації та ліквідації даного захворювання. Поголів’я – це 530 свиней. Власник підприємства пояснив нам, що думав, що свині почали гинути через нові корми, які він завіз ще тижня три тому. Ні до ветеринарної служби, ані до Держпродспоживслужби про цей випадок він не повідомляв. А вже до нас звернувся тоді, коли в нього почалася масова гибель (свиней) – з 9 на 10 грудня. 10 числа вранці він мені зателефонував і сказав про загибель 25 голів. Ми виїхали, оперативна група наша з обласного управління Держпроспоживслужби, районного управління Держпродспоживслужби, зробили розтини (свиней), відправили на Київ: о 13:00 зразки були відправлені до київської лабораторії, а о 16:00 нам уже повідомили, що підтвердилася африканська чума. Ми почали діяти згідно з інструкцією по ліквідації даного захворювання. Сьогодні відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Житомирській райдержадміністрації, де ми затвердили план усіх необхідних заходів із ліквідації захворювання», – пояснив Борис Гущин.

Як повідомляв Житомир.info, на підприємстві у селі Рудня-Городище Житомирського району виявили африканську чуму свиней: за попередньою інформацією, знищенню підлягали 600 тварин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі