Події

За побиття тренера житомирської ДЮСШ «Авангард» батька і сина Грибанів судять окремо

25 September 2017, 13:37

На підготовче судове засідання стосовно побиття тренера ДЮСШ «Авангард» Віталія Тищенка відвідувачами басейну Олегом та Володимиром Грибанами 25 вересня у Корольовський районний суд прийшли батьки вихованців спортивної школи та рідні потерпілого. Вони поділилися побоюваннями, що кривдники тренера та його вихованців можуть уникнути покарання.

«Тренера Тищенка Віталія Анатолійовича, який став на захист дітей, було побито у травні біля басейну «Авангард». Протягом літа йшло досудове розслідування. 21 числа повинен був пройти суд над батьком Грибаном Олегом Володимировичем, про засідання нас не повідомили взагалі. Після засідання 21 числа Віталію Анатолійовичу подзвонили з прокуратури: запитали, чому ми не з’явилися. Він сказав, що не знав про засідання і нас ніяким чином не попередили. Вони пообіцяли попередити про наступне засідання і буквально через півгодини сказали, що засідання буде завтра,  22 числа. Під час суду виявилося, що обвинувачений попадає під амністію. Вони (Грибани) не заперечують, що це все відбувалося, що його (тренера) було побито, але у нього десь з’явилася малолітня дитина і він попадає під амністію, згодні ми чи ні. На той момент це був для нас шок. Взагалі не прив’язане до нашої справи ні побиття дітей, ні мордування дітей, ні погрози на адресу батьків, які стали на наш захист. Ми були трохи розгублені і єдине, що змогли в день засідання, це попросити час на ознайомлення зі справою. На сьогодні ми зрозуміли, що своїми силами ми не зможемо себе захистити, що держава не на нашому боці, прокуратура. Тому ми звернулися за допомогою до правозахисника. І на основі цього ми подали клопотання для відкладення справи для ознайомлення правозахисником зі справою Грибана Олега. На 4 жовтня призначено також суд над Володимиром. Вони розділили ці дві справи, щоб це не був груповий напад. Це також зроблено спеціально», - розповіла дружина потерпілого Вікторія Зелінська-Тищенко.

«Вони все роблять разом. Вони скрізь ходять разом, вони дітей принижували разом, тренера били разом, все вони роблять разом, але справи йдуть окремо. Ми подавати також позов з приводу наруги над дітьми. Це все повиводили з цього судового засідання. По дітях вони, мабуть, взагалі ніякого покарання не понесли, мабуть і штрафу не заплатили, ми ще будемо з цим розбиратися. А зараз вони так роблять, що тренера ніби бив один з них, а один – старший Грибан – у справі числиться, як «невідома особа». Ми прийшли в суд підтримати нашого тренера і довести своїм дітям, що справедливість існує. Будемо йти до останнього і будемо добиватися справедливості. Хочемо до всіх звернутися, хто хоче справедливості – підключайтеся, допомагайте», - розповіла мама одного з вихованців ДЮСШ «Авангард» Людмила Журба.

На засідання також з’явилися Олег та Володимир Грибани з групою підтримки, втім, спілкуватися з журналістами вони не захотіли.

Суддя зачитав клопотання від потерпілого з проханням перенести судове засідання у зв‘язку з вступом захисника у справу та недостатньою кількістю часу для ознайомлення зі справою, та переніс засідання.

«На сьогодні у підготовчому судовому засіданні буде оголошена перерва до 5 жовтня, 12 години 30 хвилин», - сказав суддя Покатілов.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня на сесію Житомирської міської ради прийшли батьки та діти-спортсмени, щоб повідомити про побиття тренера Олегом Грибаном та його сином Володимиром. Молодший Грибан пояснював, що він сам батько маленької дитини і ніколи ніяких конфліктів у басейні не було. 29 травня 37-річному Володимиру Грибану було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування також кваліфіковано ознаки правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 296 (Хуліганство) ККУ. 29 липня слідчі Житомирського відділу поліції завершили досудове розслідування та направили справу по молодшому Грибану до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі