Події

Батьки вихованців житомирської ДЮСШ розповіли депутатам про побиття тренера і попросили посприяти у розслідуванні

25 May 2017, 15:38

Вихованці Житомирської ДЮСШ “Авангард” разом з батьками прийшли на сесію Житомирської міської ради, щоб попросити захисту від агресивних відвідувачів басейну, які 2 тижні тому побили тренера Віталія Тищенка.

«10.05.2017 біля входу у басейн Житомирської ДЮСШ “Авангард” було жорстоко побито тренера з сучасного п’ятиборства Тищенка Віталія Анатолійовича відвідувачами басейну Грибаном Олегом та його синами. Внаслідок побиття у тренера зламана щелепа та вибиті зуби, струс головного мозку, забої тіла. Даний випадок стався у присутності дітей, які займаються у басейні, внаслідок чого діти отримали моральну та психологічну травму. Після цього діти почали розповідати батькам, що вказані особи постійно їх принижували у роздягальні басейну, вживали нецензурну лексику, звертаючись до них, та навіть інколи застосовували фізичну силу. 14.05.2017 Грибан Олег та його сини скоїли повторний напад вже у лікарні на тренера, працівники лікарні викликали наряд поліції. Після даних випадків діти почали відмовлятися ходити на тренування, бояться ходити по місту без супроводу батьків. Грибани Олег та Володимир - психічно неврівноважені та соціально небезпечні особи. На них неодноразово відкривалися кримінальні провадження, а потім постраждалі під якимось тиском забирали свої заяви. Грибан Олег - раніше засуджений, має дозвіл на зброю. Просимо вас вирішити питання щодо охорони басейну, просимо взяти на особистий контроль розслідування даного випадку та допомогти батькам встановити справедливість», - розповів батько вихованця ДЮСШ “Авангард” Олександр Бондарчук.

Один з учасників конфлікту Володимир Грибан також прийшов на сесію, щоб виправдатися.

«Ми у цей басейн ходимо 18 років. Ніколи ні з ким у нас там не було конфліктів, а тим паче, з дітьми. Ми допомагаємо дітям-сиротам. Я сам батько дитини. 14 травня цього року на нас було скоєно невідомою особою озброєний напад. У моїй машині знаходився мій батько і мій син. Відповідна заява є у міліції. Ніколи нікого ми не залякували, а зброя у нас є, бо  колись ми були потерпілими. З нас вимагали велику суму коштів. Ми звернулися у міліцію з заявою, щоб нам надали зброю і ми могли себе захищати», - сказав Володимир Грибан.

Міський голова зазначив, що, не залежно від того, що ДЮСШ «Авангард» не підпорядковується місту, депутати мають втрутитися у вирішення проблеми.

«Це об’єкт комунальної власності області, але це наші житомирські діти. Не важливо, де стався інцидент, ми повинні дітей захищати», - сказав Сергій Сухомлин.

Начальник Житомирського відділу ГУ Національної поліції в Житомирській області зазначив, що нині триває розслідування цієї справи.

«Зареєстровано 2 кримінальні провадження, вони перебувають на контролі. Проведено безліч слідчих дій, наразі проводиться судово-медична експертиза, яка нам дасть чітке заключення про ступінь важкості тілесних ушкоджень. І буде однозначно прийняте рішення щодо кваліфікації дій, які відбувалися в басейні. Впродовж тижня ми будемо приймати рішення», - сказав Михайло Сорока.

Після тривалого обговорення міський голова дав доручення підготувати звернення, за яке планують проголосувати наприкінці сесії і направити до керівництва поліції, у прокуратуру міста та області і до обласної ради, щоб спільними зусиллями гарантувати безпеку вихованцям та тренерам ДЮСШ.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради обговорювали побиття тренера біля басейну «Авангард».
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі