Економіка

У Житомирській ОДА прийняли 147 заявок на компенсацію доїльних апаратів, більше половини – з одного району

26 September 2017, 09:58

До 5 грудня 2017 року домогосподарства області, які утримують 3 і більше корів, можуть подати заявку для отримання відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння.

На розгляді комісії вже знаходиться 147 пакетів документів, з яких 82 заявки подали жителі Любарського району, - повідомила 25 вересня прес-служба Житомирської ОДА з посиланням на управління агропромислового розвитку.

«До 5 грудня цього року господарства населення Житомирщини можуть подати заявки та документи для отримання компенсації вартості закуплених установок індивідуального доїння. Зі 147  заявок найбільше – 82 пакети документів – подали жителі Любарського району», – йдеться у повідомленні.

Також комісія отримала 14 пакетів документів від господарств населення Новоград-Волинського району, 13 – від Овруцького, 12 – від Чуднівського, 9 – від Ружинського. По одній заявці подано від Житомирського, Малинського, Коростенського, Баранівського району.

В ОДА зазначають, що програма відшкодування вартості закуплених установок спрямована, щоб полегшити процес доїння корів та зменшити витрати ручної праці населення. Також доїльні апарати забезпечують відсутність контактів рук із тваринами та молоком, що є умовою для європейських стандартів якості молочної продукції.

Всі, хто бажає отримати компенсацію з обласного бюджету на установку доїння, можуть подати документи до 5 грудня 2017 року. Господарствам відшкодують вартість придбаної установки у сумі, рівній вартості придбання, але не більше 7000 грн за одиницю. Отримати таку компенсацію господарство населення має право один раз на 5 років. З початку прийому заявок у вересні щоденно жителі області подають до 20 пакетів документів, аби отримати компенсацію з обласного бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, на відшкодування вартості установок індивідуального доїння за 2016 рік передбачалося 200 тисяч гривень з обласного бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі