Економіка

Минулого року 16 фермерських господарств Житомирської області отримали підтримку з бюджету

10 May 2017, 16:07

У Житомирській області аграрії та сільські жителі мають можливість отримати суттєву підтримку з обласного бюджету.

Про це 10 травня повідомляє сайт облдержадміністрації.

«На розвиток агропромислового комплексу області та пільгове кредитування індивідуальним сільським забудовникам у минулому році використано 5,5 млн грн та планується використати 5,8 млн грн у 2017 році. Цьогоріч для тих, хто хоче будувати собі житло у сільській місцевості, передбачено 1,1 млн грн. Аграріям, які вирощуватимуть льон-довгунець та льон олійний, відшкодують 2,5 млн грн, за гречку дадуть – 800 тис. грн. Для виробників органічної продукції передбачено 200 тис. грн. Також 200 тисяч гривень піде на відшкодування вартості установок індивідуального доїння корів, 500 тис. грн – за приріст поголів’я корів у сільгосппідприємствах та стільки ж – на часткове відшкодування вартості придбання племінних телиць, нетелей, корів господарствами населення», - інформує ОДА.

Облдержадміністрація також повідомляє, що у 2016 році підтримкою з державного та обласного бюджетів скористалися 16 сільських господарств з 11 районів Житомирської області: 5 – за програмою державної підтримки галузі тваринництва; по 6 – з обласного бюджету за вирощування гречки та льону.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року фермерам Житомирської області держава запропонувала рекордно малу фінансову підтримку – 261 тис. грн, при тому що в області було зареєстровано 1030 фермерських господарств, 769 з яких здійснювали господарську діяльність, обробляючи 63,8 тис. га землі. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі