Влада

Від граду в Житомирській області постраждали 8 комунальних закладів

26 September 2017, 11:43

Від граду, що випав 21 вересня в Житомирській області, постраждали 8 комунальних закладів обласної ради, будівлі 4-х з яких зазнали значних пошкоджень. Аби безпосередньо на місці події оцінити розмір завданих збитків, заступник голови обласної ради Максим Вілівчук 25 вересня відвідав зазначені комунальні заклади.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облради.

«Зокрема, у м. Бердичеві у обласному госпіталі ветеранів війни, загальноосвітній школі-інтернаті, міжміському бюро технічної інвентаризації, а також у Тетерівському дитячому будинку-інтернаті град наніс незначних пошкоджень і матеріальної допомоги ці заклади не потребують.Натомість значних збитків завдано Бердичівському медичному коледжу, Бердичівському педагогічному коледжу, спеціальній школі-інтернат та Бердичівському геріатричному пансіонату. У будівлях цих закладів пошкоджено вікна та дахи», - йдеться у повідомленні.

Заступник голови обласної ради оглянув пошкодження будівель та поспілкувався з керівниками закладів.

Максим Вілівчук зазначив, що «за орієнтовними підрахунками на усунення наслідків негоди зазначеним чотирьом закладам потрібно майже 2 тис. листів шиферу. На деяких об'єктах працюватимуть страхові фірми, по іншим же ми визначаємо суму збитків та врегульовуватимемо процес надання коштів.

Фото Житомирської облради

Нагадаємо, до міськради Бердичева надійшло понад 1900 заяв про пошкодження покрівель приватних будинків після граду, сума заподіяних збитків перевищує 6,4 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info,гроза в Житомирській області розгулялася після восьмої вечора 21 вересня. З неба сипався град розміром з куряче яйце, негода тривала півгодини, лишивши по собі продірявлені дахи у 200 будинках, побиті автомобілі, вибиті шибки і порвані електродроти. Влада області встановлює розмір збитків та вирішує питання щодо надання допомоги постраждалому населенню. 22 вересня синоптики розповіли, що південний циклон, який приніс аномальний град, продовжує кружляти над Житомирською областю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі