Події

До міськради Бердичева надійшло понад 1900 заяв про пошкодження покрівель приватних будинків після граду

24 September 2017, 13:52

 23 вересня у м. Бердичів відкрито НС місцевого рівня за фактом пошкодження напередодні градом житлових будинків та порушення нормальних умов життєдіяльності населення. 

Про це інформує прес-служба ДСНС у Житомирській області.
 
«На базі міської ради організовано прийом заяв від громадян та проведено оцінку заподіяних негодою збитків. Зокрема, від населення надійшли заяви про пошкодження покрівель понад 1950 приватних домоволодінь. Також потребують капітального ремонту або заміни дахи у 6 школах та 4 дитячих дошкільних навчальних закладах районного центру. Орієнтовна вартість заподіяних збитків перевищує 6,4 млн. грн. Бійці ДСНС вже почали аварійно-рятувальні роботи щодо перекриття пошкоджених покрівель листами шиферу, які зірвало з житлових будинків внаслідок сильного вітру, граду. Рішенням міської комісії з питань ТЕБ та НС введено в дію частково план реагування на виникнення НС м. Бердичева та введено режим підвищеної готовності для підприємств, установ та організацій, які залучаються для ліквідації наслідків НС», - йдеться у повідомленні.
 
Нагадаємо, 22 вересня синоптики розповіли, що південний циклон, який приніс аномальний град, продовжує кружляти над Житомирською областю
 
Як повідомляв Житомир.info, гроза в Житомирській області розгулялася після восьмої вечора 21 вересня. З неба сипався град розміром з куряче яйце, негода тривала півгодини, лишивши по собі продірявлені дахи у 200 будинках, побиті автомобілі, вибиті шибки і порвані електродроти. Влада області встановлює розмір збитків та вирішує питання щодо надання допомоги постраждалому населенню.
 
 
 
 
Фото рятувальників
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі