Влада

Справу житомирського блогера Муравицького, якого підозрюють у співпраці з Росією, передали до суду, – СБУ

26 September 2017, 16:59

Слідчі Управління СБУкраїни в Житомирській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно місцевого блогера-журналіста, який на замовлення російських кураторів готував та поширював антиукраїнські матеріали. Напередодні обвинувальний акт скерували до суду для розгляду по суті.

Про це повідомляє прес-центр СБУ 26 вересня.

«Правоохоронці встановили, що у своїх матеріалах блогер обґрунтовував законність зміни меж території і державного кордону України, «справедливість» анексії Криму Росією, створення терористичних псевдодержавних утворень на сході України, аргументував необхідність незаконного приєднання окремих регіонів нашої держави до інших країн, поширював інформацію щодо збору коштів та матеріального забезпечення так званих «ополченців Донбасу»,  – йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, під час досудового слідства було проведено майже три десятки лінгвістичних, судово-психологічних і авторознавчих експертиз, результати яких долучені слідчими СБУ до справи як докази.

«Висновками експертів підтверджено наявність у публікаціях блогера прийомів психологічного маніпулювання свідомістю читачів. Підготовлені тексти також містять публічні заклики до вчинення незаконних дій до зміни меж території України, можуть спричинити розпалювання національної ворожнечі всередині країни та сусідніми дружніми державами. Слідчими УСБУ в Житомирській області складено обвинувальний акт стосовно блогера у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 161 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України», – повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, рішення Житомирського апеляційного суду про залишення блогера під вартою викликало обурення у прихильників Муравицького.

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці встановили, що житомирський журналіст Василь Муравицький з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. Муравицького взяли під варту 2 серпня.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі