Події

Житомирський суд дозволив арештувати антиукраїнського блогера Муравицького без права внесення застави

3 August 2017, 15:29

У Житомирі взято під варту особу, яка підозрюється у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України.

Про це 3 серпня повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«За клопотанням, погодженим із процесуальним керівником прокуратури Житомирської області, у середу, 2 серпня 2017 року, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира особі, яка підозрюється у державній зраді, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура нагадує, що підозрюваний – 32-річний житель м. Житомира – протягом декількох років співпрацював із представниками іноземної держави, допомагав їм у проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема, готував та розповсюджував через мережу Інтернет публікації, що містять елементи психологічного маніпулювання суспільною свідомістю та спрямовані на розпалювання національної ворожнечі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідчий відділ Управління Служби безпеки України в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області. 32-річному житомирянину повідомлено про підозру за наступними статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (Державна зрада), ст.110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст.161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії), ст.258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації). Санкції статей передбачають позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, 2 серпня на офіційному сайті МЗС РФ з’явився офіційний коментар щодо затримання СБУ житомирського блогера-журналіста Василя Муравицького.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2017 року в Житомирі СБУ проводила слідчі дії стосовно блогера. Як стало відомо, мова йде про Василя Муравицького  – колишнього місцевого журналіста 1984 р.н., який зараз активно публікує антиукраїнські матеріали та коментує події в Україні для проросійських ЗМІ.  У 2011 році Василь Муравицький, на той час – журналіст інтернет-видання «Журнал Житомира», отримав нагороду від міської влади за І місце в конкурсі «Журналіст року» (номінація «Кращий журналіст друкованих та електронних ЗМІ»). Правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі