Влада

Резервний фонд Житомира хотіли «обнулити» через дохлу рибу

28 September 2017, 14:12

Депутати обговорювали виділення 2 млн грн з резервного фонду на зариблення та очищення русел малих річок і річки Тетерів.

Цю пропозицію розглядали на сесії міської ради 28 вересня.

«2000 тис. грн із резервного фонду на заходи щодо відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму, санітарного стану відновлення живих водних ресурсів, упорядкування прибережно-захисних смуг та очищення русел малих річок та річки Тетерів», - так звучала пропозиція до Програми благоустрою та розвитку комунального господарства Житомира.

Ігор Малі, якому дали слово з цього питання, переконував, що виділяти 2 млн грн з резервного фонду – це нормально, але не всі депутати його підтримували.

«Обнулити зараз резервний фонд – це злочин, ми не знаємо, що може бути завтра», - сказав депутат Олександр Рибак, згадавши надзвичайну ситуацію в Калинівці, де горіли військові склади.

Наталія Леонченко зауважила, що розподіл 2 млн грн, який показували депутатам – це «фількіна грамота». Врешті компроміс запропонував мер Житомира.

«Я пропоную в програмі передбачити 300 тисяч гривень на зариблення із загального фонду», - сказав Сергій Сухомлин.

Цю пропозицію підтримали 28 депутатів з 34 присутніх (всього в міській раді 42 депутати).

Як повідомляв Житомир.info, 25 липня цього року до міської ради прийшли рибалки та вимагали у влади розібратися, чому гине риба в річці Тетерів. 26 липня через ліквідацію аварійної ситуації на каналізаційному колекторі в районі вулиці Івана Гонти в мікрорайоні «Нижня Польова» перекрили воду. 21 серпня директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін отримав догану за неналежне виконання посадових обов’язків: причиною стало несвоєчасне виявлення аварійності каналізаційного колектора по вул. І Гонти, що призвело до витоку неочищених стічних вод в р.Тетерів в період з 20 по 26 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі