Влада

Директор КП «Житомирводоканал» отримав догану за нечистоти, які стікали в Тетерів

21 August 2017, 17:06

Директор комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрій Нікітін отримав догану за неналежне виконання посадових обов’язків.

Відповідне розпорядження мер Сергій Сухомлин підписав 21 серпня.

«В зв’язку з несвоєчасним виявленням аварійності каналізаційного колектора по вул. І Гонти в м.Житомира та попередженням аварії, неоперативним вжиттям заходів щодо ліквідації аварії на цьому колекторі та інформування екологічної і рибоохоронної служби, неналежним особистим контролем за проведенням аварійних робіт директором комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міської ради Нікітіним А.М., що призвело до витоку неочищених стічних вод в р.Тетерів в період з 20.07.2017 року по 26.07.2017 року», - так у документі визначена причина догани.

Нагадаємо, 24 травня цього року мер підписав розпорядження про продовження контракту з директором КП «Житомирводоканал» Андрієм Нікітіним до 8 червня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, в липні цього року рибалки почали скаржитись на загибель риби в річці Тетерів на вулиці Івана Гонти у Житомирі і пішли в міськраду, щоб розповісти про лихо. Люди розповідали, що 20 липня побачили в річці багато мертвої риби, раки лізли на берег, а чайки бенкетували. 25 липня фахівці Держрибагентства виїхали на місце події та відібрали зразки риби й проби води. 4 серпня  Держекоінспекція в Житомирській області надіслала ЗМІ інформацію, в якій чітко вказала винуватця забруднення річки Тетерів та загибелі біоресурсів - КП «Житомирводоканал» міської ради. На брифінгу 7 серпня мер Сергій Сухомлин пообіцяв зробити «оргвисновки», якщо екологи доведуть провину «Житомирводоканалу» в забрудненні Тетерева.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі