Місто

Якщо підрядник не встановить системи опалення у 5 житомирських дитсадках, то дітей розподілять в інші навчальні заклади

28 September 2017, 17:39

У Житомирі неготовими до початку опалювального сезону залишаються п’ять навчальних закладів. Про це депутатам під час сесії 28 вересня повідомила заступник начальника управління освіти Світлана Ковтонюк. Така ситуація виникла в п’яти дитячих садочках, де проводяться роботи з термомодернізації за кошти фонду СЕКО. За словами мера Житомира, підрядник вчасно не виконав роботи по встановленню систем опалення і поки не вкладається у графіки, які сам надав управлінню освіти.

«Будемо реагувати якимись санкціями і усім іншим. Там були об’єктивні причини, вони не отримували грантові близько двох місяців. Але це ніяк не повинно було відобразитись на їх роботі. Однак маємо те, що маємо. Ми кожного дня моніторимо ситуацію із цими садочками і думаю, що ці роботи до опалювального сезону закінчать», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За словами заступника Житомирського міського голови Матвія Хренова, влада готова і до того, що підрядник не встигне закінчити роботи по встановленню систем опалення.

«На сьогоднішній момент ми бачимо, що по трьом закладам до першого жовтня вона буде завершена і в нас є гарантії від нього, що до кінця наступного тижня, а це в будь-якому випадку ще не початок опалювального сезону, в нас будуть завершені роботи. Але ми розуміємо, що це дуже важливе питання, тому на сьогоднішній момент ми пропрацювали план «Б». І навіть якщо так станеться, що підрядник не виконає свої зобов’язання, але для нього будуть дуже великі штрафи, то діти будуть розподілені по іншим садочкам. Але на сьогоднішній момент виглядає так, що підрядник встигне завершити монтаж системи опалення та садочки будуть забезпечені теплом», - розповідає заступник мера.

За словами Матвія Хренова, усі інші навчальні заклади повністю готові до початку опалювального сезону.

Як повідомляв Житомир.info, директор «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин заявляв, що Житомир вже на 90% готовий до нового опалювального сезону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі