Влада

Депутатам розповіли про ситуацію в житомирських дитсадках, які поки не готові до опалювального сезону

28 September 2017, 13:22

У Житомирі поки не готові до опалювального сезону п’ять дитсадків, де проводяться роботи з термомодернізації за кошти фонду СЕКО.

Ситуацію в дитсадках обговорювали на сесії міської ради 28 вересня.

«У нас сьогодні 85 навчальних закладів, 72 мають централізоване теплопостачання від теплокомуненерго. Всі готові до опалювального сезону, є проблема з ЗОШ №1, але там можна опалювати пілетами... Стосовно садочків, які у нас сьогодні мають такий казус. Пройшли торги, виграла київська фірма, яка мала забезпечити систему опалення. В липні вони пообіцяли, що до 1 вересня вони змонтують систему опалення. У мене є графіки робіт – вони мають завершити 1 жовтня», - розповіла заступник начальника управління освіти Світлана Ковтонюк.

Заступник мера Матвій Хренов пояснив Житомир.info, що проблеми можуть бути лише в одному дитячому садочку.

«Термомодернізаця відбувається в п’яти дитсадках за кошти проекту СЕКО. До 2 жовтня має бути змонтована система опалення у трьох садочках. Ще в одному мають закінчити до кінця наступного тижня. Загрозливо виглядає ситуація в НВК №73, проте підрядник клянеться, що до початку опалювального сезону всі системи опалення будуть змонтовані. Але управління освіти на всякий випадок розробило «план Б» - якщо вчасно не будуть завершені роботи, то дітей розмістять по інших дитсадках. Сподіваюся, до цього не дійде», - прокоментував ситуацію Матвій Хренов.

Подробиці дивіться в сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, директор «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин заявляв, що Житомир вже на 90% готовий до нового опалювального сезону, а Віце-прем’єр не виключає, що опалювальний сезон може початися раніше 15 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі