Місто

Житомирянам пропонують власноруч прибрати та підфарбувати літак у парку Гагаріна

29 September 2017, 12:50

30 вересня в житомирському парку культури та відпочинку ім. Гагаріна пройде толока з прибирання та осучаснення літака-памятника ТУ-104.

Про це йдеться 29 вересня на сторінці «Ульотна толока» у фейсбук.

«Ми активно готуємо локації для фестивалю «Диводії», який відбудеться 14 жовтня, але нам потрібна допомога всіх житомирян, яким не байдужий наш громадський простір.  Тому 30 вересня ми збираємось у парку Гагаріна, щоб дати друге життя літаку ТУ-104, більш відомому як колишній дитячий кінотеатр. Будемо прибирати та фарбувати! Одним слово - перетворювати літак на новенький арт-простір. З нас - інвентар, фарби, кава, чай, смачне печиво та смаколики, з вас - гарний настрій та бажання змінювати улюблений парк, ну і капелюшок, якщо буде спекотно», - йдеться в дописі

Початок заходу – 9 година ранку, закінчення – орієнтовно о 16.00.

На сторінці МГО «Диводії» розписано, що пропонують робити учасникам толоки.

«Що ми будемо робити:
1. Очистимо салон літака від сміття (там чудово, але таки поприбирати требата по змозі облаштувати простір для проведення заходів).
2. Нанесемо трафаретні малюнки на перила трапів літака (сам літак ми в ніякому разі фарбувати не будемо, бо то ж пам'ятка). Презентуємо вам на вибір варіанти декорування від наших житомирських дизайнерів Nikita Asauliak Филипп Грибак Svitlana Matushchenko. 
3. Поспілкуємось: - про необхідність створення арт-еко-простору в нашому місті; - про важливість бути еко-свідомим, - про те, що таки "Красота спасет ЖИТОмир!!!", або як мистецькі проекти впливають на якісний розвиток міста», - пишуть організатори.

Нагадаємо, після громадських слухань в 2016 році та двох петицій - житомирян Артема Шмереги та Сергія Бовкуна - в Житомирі оголосили конкурс на кращу пропозицію організації сучасного дозвілля на території міських парків, зокрема, на кращий проект реставрації літака.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2017 нова директорка КП «Парк» Світлана Ольшанська у відповіді на петицію зазначила, що літак Ту-104 почистять та пофарбують, коли в комунального підприємства з’являться кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі