Влада

На Житомирському виконкомі обговорили плюси та мінуси продовження тролейбусної лінії на вулицю Промислову

4 October 2017, 13:54

Питання внесення змін до статутного капіталу Житомирського ТТУ обговорювали на засіданні виконавчого комітету 4 жовтня. За словами заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука, такі зміни необхідні для того, щоб трамвайно-тролейбусне управління могло продовжити тролейбусний маршрут по вулиці Промисловій та забезпечити підвіз працівників підприємств, які там розташовані.

«На сьогоднішній день там працює понад 15 підприємств із загальною кількістю працівників понад 4,5 тисяч. Це лише ті підприємства, які юридично зареєстровані. А ще купа дрібних підприємців, які орендують склади та невеличкі площі. Тобто, ми говоримо про 4,5 тисячі працюючого населення. Це платники за проїзд. І розглядаючи варіант розширення комунальної мережі ми зупинились саме на цьому варіанті. Порівняно із раціональними витратами, ми можемо розширити мережу і охопити ринок платного пасажира», - сказав Дмитро Ткачук.

Питання доцільності та гарантій, що підприємства користуватимуться послугами ТТУ, а не використовуватимуть приватний підвіз робітників, підняв член виконкому Руслан Годований.

«Чи є попередньо підписаний меморандум про наміри із компаніями, щоб не вийшло так, що ми собі щось запланували, люди нічого не знають, ми побудували, а вони як возили своїми автобусами так і возять. Хто понесе відповідальність, якщо цього не відбудеться?», - допитувався Годований.

«Ризики є завжди. По-перше, цей процес йде і сьогодні, ми якраз із компаніями будемо про це говорити. Але говорячи про пасажира, буде він чи не буде, можна подивитись на маршрутки, які туди їздять», - переконував Дмитро Ткачук.

Врешті члени виконавчого комітету проголосували за внесення змін до статутного капіталу Житомирського ТТУ. Разом із тим своїм рішенням виконком доручив заступнику мера Дмитру Ткачуку на наступне засідання підготувати розрахунки орієнтовного пасажиропотоку.

«З вас розрахунки, якою може бути заповнюваність по цьому маршруту в середньому на тролейбус. В порівнянні з іншими маршрутами», - сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, проїзд в електротранспорті зріс до 3 гривень, але житомиряни купують електронні квитки, щоб зекономити.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській мерії збираються надати юридичну оцінку наслідків судового позову ПП «Шеріфф».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі