Місто

У Житомирській мерії збираються надати юридичну оцінку наслідкам судового позову ПП «Шеріфф»

4 October 2017, 12:57

Не минуло й півроку відтоді, як у Житомирі підняли вартість проїзду в маршрутках до 5 гривень, як один із перевізників, а саме ПП «Шеріфф», звертається до суду на управління транспорту Житомирської міськради, аби скасувати додаткову угоду про безкоштовне перевезення пільговиків. Останній просить надати відшкодування за пільгове перевезення, обмеження у часі проїзду пільгових категорій або ж встановлення кількості пільгових місць у салоні автобуса.

Щоб роз’яснити ситуацію, член виконкому Марія Бовсуновська підіймає це питання на черговому засіданні виконавчого комітету 4 жовтня.

«Вчора отримали листа від перевізника, який вже не погоджується перевозити пільговиків і просить, щоб скасували пільги по проїзду», - каже Бовсуновська.

«Це насправді не перший лист, який ми отримуємо. Відмінність цієї ситуації полягає у тому, що в додатку до цього листа була ухвала суду, відповідно до якої 29 вересня перевізник звернувся до суду, 30 вересня і 1 жовтня у нас вихідні, а 2 жовтня є ухвала суду про забезпечення позову. А саме, призупинити дію додаткового пункту угоди, в якому прописано, що перевізники за власний рахунок здійснюють перевезення пільгових категорій громадян згідно чинного законодавства», - розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

На питання членів виконкому, які юридичні наслідки слід очікувати, Дмитро Ткачук відповідає: це питання до юристів. Ситуацію, що склалася, називає нічим іншим, як маніпуляцією.

«Це є маніпуляція, і перевізники неодноразово звертались з листами, щоб ми внесли такі зміни за згодою сторін. Позиція міського ради: ми таких змін до додаткової угоди вносити не плануємо, як наслідок - звернення до суду», - говорить заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Разом із тим заступник директора юридичного департаменту міськради Марина Кузнєцова зауважує: остаточні висновки можна буде зробити після детального вивчення ухвали суду, позаяк на момент розгляду питання лист із текстом ухвали до юрдепартаменту просто не дійшов.

«Насправді у нас ще не було цієї ухвали суду, вона до нас іще не дійшла. Але зі слів заступника розуміємо, що рішення ще не скасоване, воно лише призупинене в частині його дії. Поки, до остаточного рішення суду, юридичних наслідків воно не має», - пояснює заступник директора юридичного департаменту Житомирської міської ради Марина Кузнєцова.

«Цей пункт зараз перевізник буде приміняти до пасажирів чи ні?», - запитує член виконавчого комітету Житомирської міської ради Руслан Годований.

«Це надає йому права вимагати компенсації. Возити він повинен, що раніше, що зараз, що і в майбутньому. Даним пунктом ми врегульовуємо питання компенсації», - відповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Зрештою, член виконкому Руслан Годований просить юрдепартамент до вечора 4 жовтня розібратися з питанням, прописати роз’яснення і план подальших дій та повідомити про них всіх членів виконкому. Таку пропозицію усі присутні члени виконкому підтримали одноголосно.

Як повідомляв Житомир.info, ПП «Шеріфф», який обслуговує 7 маршрутів, подав на мерію до суду, бо не хоче возити пільговиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі