Місто

Житомирських підлітків півтори місяця навчатимуть стресостійкості, лідерству та фінансовій грамотності

6 October 2017, 09:36

5 жовтня в прес-центрі Житомирської міської ради відбулося відкриття циклу занять із неформальної освіти.

Про це 5 жовтня повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

За словами ідейного натхненника Школи Ірини Яцик, метою Школи високоефективного підлітка  є формування професійних навичок, які будуть актуальні для юних житомирян у майбутньому.

«Я – мама трьох дітей. У свій час я зіткнулась з тим, що моя дитина не захотіла йти до школи. Як педагог, я сформувала концепцію школи  «Independent  Teenager’s Area».  Це концепція американця Стівена Кові, який написав, що, в першу чергу, необхідно мотивувати підлітків.  Проект покликаний допомогти підліткам знайти мотивацію для розвитку, профорієнтації, а найголовніше -  сформувати професійні навички», - цитує прес-служба авторку ідеї.

Зараз для участі в  «Independent Teenager’s Area» зареєструвалися 53 підлітка. Слухачами школи стали творча молодь, підлітки з малозабезпечених  та багатодітних родин, діти-переселенці.

Проект «Цикл занять із неформальної освіти  «Independent  Teenager’s Area: школа високоефективного підлітка» отримав грантову підтримку міського голови для обдарованої молоді, який реалізовує управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради.

«Вітаю  з початком реалізації гранту міського голови для обдарованої молоді. Впевнена, що участь в проектів  дозволить вам набути нових навичок, мотивує вас до нових звершень», - сказала начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради Ірина Ковальчук.

З 5 жовтня до 22 грудня лектори ознайомлять школярів із основними концепціями лідерства, тайм- та івент-менеджменту, стресостійкості, конфліктології та іншими актуальними для сучасного підлітка системами самовдосконалення; допоможуть розширити обсяг знань з фінансової грамотності та клієнтоорієнтованості, допоможуть створити  власну стратегію життя.

Нагадаємо, у вересні 2017 мер розпорядився призначити Ірині Яцик грант у розмірі 19950 грн на реалізацію проекту «Цикл занять із неформальної освіти Independent  Teenager’s Area: школа високоефективного підлітка».

У коментарі Житомир.info авторка проекту зазначала, що  її проект передбачає навчання підлітків основ тайм-менеджменту, психологічної безпеки, інтернет-безпеки, стресостійкості, статевого виховання, фінансової грамотності, комунікативних навичок та стратегічного менеджменту. 

Як повідомляв Житомир.info, 5 жовтня по вулиці  Грушевського в Житомирі (колишня Котовського) відкрили Центр ювенальної пробації: дітей з «криміногенною» поведінкою навчатимуть управляти гнівом та керувати емоціями.

 

Фото прес-служби Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі