Місто

Останки захисника, який 3 роки тому згорів у танку разом з Артемом Абрамовичем, передадуть дружині-житомирянці

6 October 2017, 16:45

Житомирські слідчі ідентифікували ще одного захисника України.

Про це 6 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

За даними поліції, 6 жовтня до начальника Головного управління Нацполіції в області Вячеслава Печененка звернулись житомирянки Світлана Абрамович та Ніна Антонюк, рідні загиблих захисників, щоб подякувати слідчим за встановлення місця поховання ще одного українського воїна. На зустрічі також були представники відділу пошукової роботи Збройних Сил України.

«Три роки і 2 місяці ми очікували, сподівались, вірили і шукали нашого Ярослава»,- розповіла дружина загиблого захисника Ніна Петрівна Антонюк.

Її чоловік Ярослав Васильович Антонюк був у складі екіпажу танку Т-64 старшого лейтенанта Артема Володимировича Абрамовича як водій-механік. Третім був навідник солдат Петро Петрович Барбух. 12 серпня 2014 року вони прийняли нерівний бій з ворогом поблизу с. Никифорове в Донецькій області, неподалік російського кордону, прикриваючи відступ поранених та контужених бійців 30-ої окремої механізованої бригади. За зібраними про ті події свідченнями, Т-64 вибухнув після лобового зіткнення з російським Т-72. Шансів врятуватись не було…

«Аж у травні 2015, 9 місяців потому, ми отримали останки мого 24-річного сина Артема і одночасно з ним - 25-річного солдата Петра Барбуха», - продовжує розмову Світлана Вікторівна Абрамович.

40-річний Ярослав Антонюк до 6 жовтня 2017 року вважався безвісно зниклим.

У результаті проведених слідчо-розшукових заходів та низки спеціальних експертиз вдалося ідентифікувати останки тіла воїна. Нині тривають необхідні процесуальні дії для подальшого перепоховання загиблого, - інформує відділ комунікації.

«Під час зустрічі з начальником ГУНП В’ячеславом Печененком рідні загиблих та представники відділу пошукової роботи Збройних Сил України висловили вдячність поліцейським і особисто заступнику начальника Слідчого управління Володимиру Богаткову, старшому слідчому Сергію Іваниську, слідчим Сергію Нагаль, Олександру Сікану, експертам обласного бюро судово-медичних експертиз Олександру Павлюку та Ользі Ничипорук за професіоналізм, наполегливість, відповідальність та людяність», - повідомляє поліція.

«Це страшно, складно і дуже боляче, але нам необхідно було через це пройти, щоб кожен загиблий захисник України був гідно похований, а пам’ять про нього – збережена», - сказала Світлана Абрамович.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня вночі житомиряни навколішки зустрічали загиблого військового Артема Абрамовича, якого рідні розшукували 9 місяців. Через 4 місяці на фасаді ліцею в Житомирі, де він навчався, відкрили дошку пам'яті захисника

Ніна Антонюк

Світлана Абрамович

Ярослав Антонюк

Артем Абрамович

Петро Барбух

Фото поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі