Політика

В одній з ОТГ Житомирської області вибори можуть не відбутися через єдиного кандидата на голову, - ОПОРА

6 October 2017, 19:17

На посаду голови Ємільчинської селищної ради об’єднаної територіальної громади в Житомирській області зареєструвався эдиний кандидат – чинний голова селищної ради Сергій Волощук, який балотується від БПП "Солідарність".

Про це 6 жовтня Житомир.info повідомила прес-служба громадської мережі ОПОРА.

«Постановою №6 від 2 жовтня 2017 року Ємільчинська селищна виборча комісія зареєструвала Сергія Володимировича Волощука кандидатом на посаду голови селищної ради Ємільчинської об’єднаної територіальної громади Ємільчинського району Житомирської області. Сергій Волощук обіймає посаду голови Ємільчинської селищної ради з 25 жовтня 2015 року й до теперішнього часу. Подань від інших кандидатів на пост голови ОТГ територіальна комісія не отримувала», - повідомляє ОПОРА.

Крім того, постановами №3 від 2 жовтня та №7 від 5 жовтня 2017 року ТВК зареєструвала 95 кандидатів (на 26 депутатських місць) у депутати до селищної ради Ємільчинської об’єднаної територіальної громади.

Громадянська мережа ОПОРА зауважує, що відповідно до частини 8 та 9 статті 85 Закону України “Про місцеві вибори”, якщо голосування проводилося по одному кандидату, то він вважається обраним, якщо за нього подано більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

«У частині 9 статті 85 того ж Закону йдеться: «Якщо до виборчого бюлетеня для голосування у день виборів включено лише одного кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, і за результатами голосування у день виборів він не був обраний відповідно до вимог ч.8 цієї статті (див. попередній абзац – ред.), територіальна виборча комісія приймає рішення про визнання відповідних місцевих виборів такими, що не відбулися», - зауважує ОПОРА.

У разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів громадяни можуть звертатися на «гарячу лінію» ОПОРИ за телефоном (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами ператора).

За даними порталу об'єднаних громад України, у складі Ємільчинської громади – 19 сіл.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2017 у Житомирській області пройдуть перші місцеві вибори у 13 об'єднаних громадах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі