Політика

У Житомирській області в жовтні пройдуть перші місцеві вибори у 13 об'єднаних громадах

19 August 2017, 09:45

 Центральна виборча комісія своєю Постановою призначила на неділю, 29 жовтня 2017 року, вибори у 202 об’єднаних територіальних громадах в усіх областях України. У Житомирській області вибори пройдуть у 13 об’єднаних громадах.

Про це пише сайт Житомирської ОДА.

«Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів з 9 вересня 2017 року. Загалом, за попередніми підрахунками у цих виборах зможуть взяти участь понад 1 млн 330 тисяч осіб, тобто близько 4 % усіх виборців України. «Зазначена кількість виборців перевищує кількість виборців шести обласних центрів України разом узятих. Зокрема, Тернополя, Херсона, Хмельницького, Черкас, Чернівців та Чернігова», – йдеться у повідомленні ЦВК», - йдеться у повідомленні.

У ЦВК зазначають, що кількість громад, у яких в 2017 році вже призначені перші місцеві вибори, не є остаточною. Такі вибори можуть бути призначені до кінця поточного року на будь-яку неділю грудня крім останньої. Центральна виборча комісія продовжує очікувати надходження звернень від обласних державних адміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів в інших громадах, які вже об'єдналися, або мають намір об'єднатися.

За попередні півтора роки в період з 25 жовтня 2015 року по 30 квітня 2017 року в Україні перші місцеві вибори відбулися в 415 об'єднаних територіальних громадах. Тоді як лише в один день 29 жовтня 2017 року перші місцеві вибори відбудуться відразу в 202 об'єднаних територіальних громадах (з них: 116 сіл, 61 селище, 25 міст).

Нагадаємо, у липні 20107 року Геннадій Зубко закликав ЦВК оголосити вибори в новоутворених ОТГ у жовтні цього року.

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня минулого року в Житомирській області проходили вибори голів та депутатів 22 об’єднаних територіальних громад. За інформацією БПП, у 15 ОТГ Житомирській області переможцями на посади голів об’єднаних громад стали кандидати, яких підтримував президентський блок, 6 – самовисуванці і один – представник ВО «Батьківщина».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі