Місто

Як склалося подружнє життя Артеменків після Покровського весілля та хто одружиться цьогоріч на Замковій горі у Житомирі

10 October 2017, 18:22

Вдруге у Житомирі на Покрову, на Замковій горі, відгуляють справжнє українське весілля за народними звичаями. Пара щасливчиків вже знайшлася. Це Тетяна Дацик та Володимир Кропивницький. Він – продавець автозапчастин, вона – бізнес-тренер. Познайомились близько двох років тому, відтоді й разом. Майбутня наречена ділиться: на першому ж побаченні коханий підкорив її поглядом.

«Він мене заінтригував, підкорив моє серце напевно тим, що він справжній чоловік: мужній, відважний, не багатослівний, але по погляду все зрозуміло», - розповідає Тетяна Дацик.

Дівчина зізнається: давно чекала на освідчення, однак те, що це станеться у відпустці, в Карпатах, на вершині гори, навіть і не очікувала.

«Хотіли покорити другу вершину по висоті в Україні - це гора Піпіван і саме на цій горі Вова мені освідчився», - розповідає Тетяна.

На запитання: чому обрав саме таке місце для освідчення, Володимир віджартовується.

«То і завів її на гору, щоб вона нікуди не втекла», - віджартовується наречений Володимир Кропивницький.

Нині, закохані завершують останні приготування до свята, зустрічаються з організаторами та вкотре проговорюють сценарій, аби нічого не забути. Молодята зізнаються: коли побачили, що управління культури шукає пару, яка бажає відгуляти Покровське весілля, одразу відгукнулися.

«Побачила репост, що шукають пару молодят. Я кажу Вові: це прикольно, давай спробуємо, все в українському стилі, і він погодився. Подали заявку і думали, як завжди не повезе чи іще щось. На наступний день нам зателефонували і сказали, що ми виграли. Зустрілись з організаторами, вони нам розповіли про українські традиції. Зробити власноруч таке весілля було б дуже важко, класно, що є така підтримка і така програма», - каже Тетяна Дацик.

Володимир та Тетяна неохоче діляться чим відрізнятиметься їхнє весілля від попередників. Проте, розповідають про весільні образи, які на себе приміряють.

«Вова буде дуже гарно вбраний. Дітям завжди казали: терпи козак - отаманом будеш. Ось він і буде отаманом 14 жовтня. Я теж буду дуже гарно вбрана, не у білому, буде дуже колоритно. Думаю усім сподобається, приходьте та побачите», - говорить Тетяна.

Якщо у Тетяни та Володимира усе іще попереду, то першопрохідці - Анна та Сергій Артеменки з посмішкою згадують своє одруження на Покрову, гостями якого стали сотні житомирян. Тоді ж, зізнаються: почуття були змішані. Проте, кажуть: якби повернути час назад, все одно б погодились, не роздумуючи. Разом із тим, дають поради своїм наступникам.

«Це були змішані почуття, тому що особисто я звертала увагу на все, що відбувається, чи все зробили, чи вчасно. Тому моя порада насолоджуватися цим днем і не перейматися організаційними питаннями під час весілля», - зазначає Анна Артеменко.

«Я раджу всім спробувати експрес-збори на весілля, воно мобілізує. Хочу сказати, що якби не той день, то ми б іще тягнули з весіллям», - додає Сергій Артеменко.

«Ця подія була найважливіша у нашому житті, я б з радістю повторила її іще раз», - наголошує Анна.

На запитання, що змінилося за рік, подружжя Артеменків відповідає: з одного боку й нічого, а з іншого й багато чого.

«Це зовсім інше життя у тому плані, що ти вже думаєш не тільки про себе, а і про чоловіка, як потрібно підібрати слова, намагаєшся іти на компроміси, домовлятися, адже на все життя», - впевнена Анна Артеменко.

«Можемо похвастатися новеньким: ми вагітні», - ділиться радісною новиною Сергій.

Тому такого розвитку подій бажають і своїм наступникам.

«Хочу побажати їм кохання, щоб у них було взаєморозуміння, щоб вони підтримували один-одного, не забували, що вони вже сім’я, і щоб на наступний рік вони могли також сказати, що вони чекають дитину», - бажає майбутньому подружжю Анна Артеменко.

Як повідомляв Житомир.info, управління культури Житомирської міськради знайшло пару молодят, які погодились на загальноміське весілля на Покрову. Фоторепортаж з минулорічного весілля на Покрову дивіться тут, відео сюжет тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі