Влада

Блогер Муравицький з Житомира збирав гроші для терористів та звітував в РФ про завдану нацбезпеці шкоду, - СБУ

13 October 2017, 11:47

Речниця СБУ Олена Гітлянська оприлюднила подробиці справи житомирянина Василя Муравицького, якому інкримінують державну зраду. За версією СБУ, чоловік не лише готував та розміщував матеріали на підтримку бойовиків ОРДЛО, але й збирав для них кошти. Про це Гітлянська написала на своїй сторінці у Facebook 13 жовтня.

«Окреме місце у творчому доробку «журналіста» посідає публікація про збір коштів для донбаських бойовиків з контактами й реквізитами «логістичного центру» терористів», – повідомила речниця СБУ.

Крім того, Василь Муравицький звітував в РФ про завдану нацбезпеці шкоду, – пише Гітлянська.

«Підготовлені статті на підтримку бойовиків ОРДЛО та із закликами до розпалювання міжетнічних та соціальних конфліктів пропагандист пересилав російським замовникам, які розміщували їх на підконтрольних сайтах в мережі Інтернет. Цей громадянин регулярно знімав гроші із спеціально відкритого для нього персонального рахунку у філії одного з російських банків та отримував платню через електронні платіжні системи щоразу після звітів про завдану шкоду національній безпеці. Склад злочину підтвердили експертизи», – йдеться у дописі.Обвинувальний вирок за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 161, ч. 1 ст. 259-3 КК України передано до суду.

Нагадаємо, рішення Житомирського апеляційного суду про залишення блогера під вартою викликало обурення у прихильників Муравицького.

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці встановили, що житомирський журналіст Василь Муравицький з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. Муравицького взяли під варту 2 серпня.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі