Події

Житель Житомирської області садив дерево і натрапив на 30 снарядів, а металошукачі знайшли сховок з 44 мінами

18 October 2017, 12:22

17 жовтня група піротехнічних робіт управління ДСНС знищила 44 одиниці вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, знайдених біля села Вільшанка Чуднівського району Житомирської області.

Про це написав сайт управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Житомирській області.

«Поблизу села Вільшанка Чуднівського району так звані мисливці за металобрухтом на полі натрапили на небезпечне відлуння війни. Про це вони одразу ж повідомили рятувальників. Фахівці ДСНС ідентифікували їх як мінометні міни у кількості 44 штуки калібром 82 мм», - повідомили рятувальники.

Головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації Микола Мінчук повідомив про подібні знахідки жителя села Вільшка Брусилівського району.

«17 жовтня у селі Вільшка Брусилівського району чоловік садив дерево на власному обійсті та натрапив на предмет, зовні схожий на боєприпас, про що негайно повідомив рятувальників. По прибутті на місце піротехніків інформація підтвердилася: із землі виднівся артилерійський снаряд часів  Другої світової війни. При подальшому обстеженні було знайдено ще 29 артилерійських снарядів», - повідомив Житомир.info Микола Мінчук.

Ще один випадок - житель села Долинівка Брусилівського району під час городніх робіт знайшов дві мінометні міни.

Громадян попереджають: про небезпечні знахідки слід терміново повідомляти Службу порятунку «101» і в жодному разі їх не розбирати та не переносити.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно біля школи №7 у Житомирі випадково виявили артилерійський снаряд 76 мм, а під Бердичевом підірвали 26 знайдених на присадибній ділянці артилерійських снарядів.
 
 

Відкопані мінометні міни. Фото з сайту управління ДСНС в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі