Політика

Найбільше керівних посад у ДВК Житомирської області дісталося ВО «Батьківщина», найменше - «Народному контролю», – ОПОРА

21 October 2017, 09:11

 З 11 по 13 жовтня 2017 року територіальні виборчі комісії Житомирщини утворили 273 дільничні виборчі комісії. Найбільше керівних посад у ДВК області дісталося представникам Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», найменше – кандидатурам від партії «Громадський рух «Народний контроль».

Про це інформує громадянська мережа ОПОРА.

Згідно з частиною 1 статті 23 Закону України «Про місцеві вибори» дільнична виборча комісія утворюється відповідною районною, міською (міста обласного, республіканського в Автономній Республіці Крим значення без районного поділу), районною у місті територіальною виборчою комісією не пізніш як за 15 днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії. 

Представники Громадянської мережі ОПОРА проаналізували, кандидатури від яких політичних сил посіли керівні посади у ДВК. Як з’ясувалося, більшість посад керівноко складу отримали претенденти від місцевих організацій ВО «Батьківщина» – 205; представникам «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» дісталося 203 посади; 102 місця у керівному складі ДВК обіймають особи, включені за поданням голів районних виборчих комісій.

Загалом у ДВК області налічується по 273 посади голів і секретарів комісій та 262 посади секретарів. Найбільше посад голів ДВК у ОТГ Житомирщини, де 29 жовтня відбудуться вибори, дісталося ВО «Батьківщина» (91), заступників голів ДВК – політичній партії «БПП «Солідарність» (61), секретарів – «БПП «Солідарність» (68) та ВО «Батьківщина» (68). Інфографіку дивіться тут

З-поміж об’єднаних територіальних громад області найбільше ДВК створили в Овруцькій ОТГ – 55, Ємільчинській  та Радомишльській – 40 та 35 відповідно. Найменше ДВК сформовано в Соколівській та Глибочинській ОТГ – по шість. 

Радомишльська ОТГ

У Радомишльській громаді найбільше посад голів у складі ДВК отримала партія «БПП «Солідарність» – 10. Заступники голів дільничих виборчих комісій здебільшого представляють ВО «Батьківщина» – 17 осіб, а секретарі (9 осіб) – «БПП «Солідарність».

Овруцька ОТГ

У Овруцькій ОТГ загалом створено 55 дільничих виборчих комісій, у яких найбільше посад голів ДВК посіли представники ВО «Батьківщина» – 19. Політична партія «БПП «Солідарність» отримала найбільше посад заступників голів та секретарів – 16 та 14 осіб відповідно.

Словечанська ОТГ

У Словечанській ОТГ утворили 17 дільничних виборчих комісій. Найбільше посад голів ДВК у цій громаді отримала партія «БПП «Солідарність» – дев’ять. Заступників голів порівну від «Опозиційного блоку» та за поданням кандидатів – по п’ять. Представники «Опозиційного блоку» також посіли найбільше посад секретарів ДВК – сім.

Ємільчинська ОТГ

У Ємільчинській ОТГ найбільше посад голів та секретарів ДВК отримали представники ВО «Батьківщина» – 18 та 15 відповідно. Кандидатури від партії «БПП «Солідарність» посіли найбільшу кількість посад заступників голів дільничних виборчих комісій – 19.

Піщівська ОТГ

У Піщівській ОТГ утворено десять дільничних виборчих комісій. Найбільше голів цих ДВК – представники «Опозиційного блоку» та ВО «Батьківщина» – по три особи. Найбільше посад секретарів ДВК дісталося політичній партії «БПП «Солідарність» – три. По два заступники голови ДВК у «Опозиційного блоку», ВО «Батьківщина», Радикальної партії України та за поданням голови.

Брониківська ОТГ

У Брониківській ОТГ було утворено 17 дільничних виборчих комісій, у яких найбільше керівних посад отримали Народна Партія та ВО «Батьківщина» –  по 12. Голови цих ДВК переважно представляють «Опозиційний блок» – шестеро осіб, заступники – Радикальну партію Олега Ляшка – п’ять осіб. Шість посад секретарів комісій дісталося ВО «Батьківщина».

Соколівська ОТГ

У Соколівській ОТГ було утворено шість ДВК. Максимальну кількість керівних посад у ДВК громади отримала ВО «Батьківщина» – шість: чотири посади голови ДВК та по одній заступника і секретаря. П’ять заступників голів ДВК було призначено за поданням голови ТВК. Три посади секретаря ДВК має «БПП «Солідарність».

Мартинівська ОТГ

У Мартинівській ОТГ, де сформували десять ДВК, найбільшу кількість керівних посад у дільничних комісіях отримала ВО «Батьківщина» –  десять. Рівну кількість посад голови ДВК – по чотири – отримали «БПП «Солідарність» та ВО «Батьківщина». Найбільше заступників та секретарів було включено до складу ДВК за поданням голови ТВК

Пулинська ОТГ

У 23-х ДВК Пулинської громади найбільше керівних посад обіймають кандидатури, включені до складу комісій за поданням голови ТВК – 12 голів ДВК та 11 заступників голів ДВК. Секретарі ДВК – переважно представники ВО «Батьківщина» (дев’ять осіб).

Курненська ОТГ

У Курненській ОТГ до виборів сформували 13 ДВК, в яких найбільше керівних посад обіймають особи, включені за поданням голови ТВК: п’ятеро голів ДВК та четверо секретарів. Однакова кількість посад заступників голови ДВК дісталася «БПП «Солідарність» та ВО «Батьківщина» – по чотири, стільки ж заступників голови призначені за поданням голови ТВК.

Оліївська ОТГ

У Оліївській ОТГ утворили сім ДВК. Найбільше голів у цих дільничих комісіях – представники «БПП «Солідарність» (троє осіб), двоє заступників ДВК представляють Радикальну партію Олега Ляшка, троє секретарів – ВО «Батьківщина».

Глибочицька ОТГ

Загалом у Глибочицькій ОТГ утворили шість ДВК, у яких найбільше посад голів дісталося «Опозиційному блоку» та ВО «Батьківщина» – по три. По двоє заступників голів ДВК включені до складу комісій за поданнями «Опозиційного блоку» та «Об’єднання «Самопоміч», троє секретарів – за поданням голови ТВК.

Любарська ОТГ

У 34-х ДВК Любарської громади найбільшу кількість керівних посад отримали представники ВО «Батьківщина» – 31, яким, зокрема, дісталися 24 посади голови ДВК. Найбільше посад заступників голів дільничних комісій посіли представники кандидатів – 11. Секретарі ДВК здебільшого представляють «БПП «Солідарність» – 11 осіб.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 1 статті 23 Закону України «Про місцеві вибори», право подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій мають:місцеві організації політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання; кандидати у депутати в одномандатних виборчих округах; кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости.

Як повідомляв Житомир.info, Центральна виборча комісія своєю Постановою призначила на неділю, 29 жовтня 2017 року, вибори у 202 об’єднаних територіальних громадах в усіх областях України. У Житомирській області вибори пройдуть у 13 об’єднаних громадах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі