Місто

Житомирські «вовки» обірвали безвиграшну серію у матчі 17 туру Другої ліги проти івано-франківських «орлів»

23 October 2017, 15:21

Житомирському «Поліссю» вдалось обірвати безвиграшну серію у матчі 17 туру Другої ліги проти футбольного клубу «Прикарпаття». Команда з Івано-Франківська наразі посідає другу сходинку в групі А, також підопічні Володимира Ковалюка готуються до важливого кубкового матчу проти «Десни» і тому напередодні матчу у Коростені спортивні журналісти припускали, що тренерський штаб «Прикарпаття» побереже своїх лідерів у матчі із «Поліссям». Однак після стартового свитка головного арбітру зустрічі стало зрозуміло, що в основі вийшли майже усі лідери івано-франківської команди і боротьба у цьому поєдинку буде серйозною.

Усю серйозність своїх намірів вигравати гравці «Полісся» продемонстрували вже зі стартових хвилин поєдинку. Після розіграшу стандарту до м’яча трішечки не дотягнувся Охріменко. Вже за кілька хвилин воротам голкіпера «Прикарпаття» загрожував Ігор Олексієнко, однак як і в попередньому моменті м’яч не влучив у рамку воріт.

Гості відповіли на спроби житомирян моментом біля Воріт Дмитра Міхєєва. Кузьмін розіграв комбінацію на пару із центрфорвардом івано-франківців Хубобяком і потужно пробив по воротам «Полісся», а голкіперу житомирян довелось рятувати команду.

Перший гол підопічні Едуарда Хаврова забили на 23 хвилині. Після вкидання м’яча з-за бокової лінії у штрафний майданчик його зміг прийняти нападник житомирян Віталій Колєсніков. Він пробив у дальній від Юрія Семенів кут воріт. Удар вийшов не сильним, однак цього вистачило, щоб відкрити рахунок у зустрічі.

Другий м’яч гравці «Полісся» забили за п’ять хвилин до завершення першого тайму. Максим Чаус отримав передачу на лівому фланзі атаки житомирської команди. Обігрався у стійку із крайнім хавбеком Юрієм Малєєм і спробував зробити забігання до лицьової лінії. Догравши епізод до останнього, Максим Чаус «видряпав» м’яч в захисника «Прикарпаття» і увірвався в штрафний майданчик суперника, де зробив простріл на набігаючого форварда «Полісся» Віталія Колєснікова. Тому не залишалось нічого іншого, як сильно пробити по воротах Юрія Семеніва. У результаті 2:0 на користь жовто-зелених.

Як поліські «вовки», так й івано-франківські «орли» мали кілька нагод забивати, однак в першому таймі глядачі більше голів не побачили.

Вже після перерви гості спробували відіграти пропущені м’ячі, однак злагоджені дії в обороні разом із блискучою грою центральних захисників «полісся», котрі змогли нівелювати усі зусилля центрального нападника команди з Івано-Франківська Ігоря Худобяка, дозволили втримати результат до останньої 95-ї хвилини матчу.

Можливо, саме щільна гра центрбеків проти івано-франківського Халка і змусила останнього рознервуватись та заробити друге попередження. В кінці другого тайму після передачі партнера Ігор Худобяк прийняв м’яч і спробував пробити одразу з льоту, однак самовіддано в боротьбу пішов, вийшовший на заміну, Максим Зайнчковський. В результаті за небезпечну гру нападник «Прикарпаття» побачив перед собою другу жовту, яка перетворилась для нього на червону картку.

Вдесятьох за останні 10 хвилин гравцям «Прикарпаття» не вдалось створити чогось небезпечного поблизу володінь Дмитра Міхєєва, і матч так і завершився із рахунком 2:0 на користь ФК «Полісся».

«Я вважаю, що вся команда заслужила цей результат. Ми готувалися, розбирали цю команду. Ми знали, що це важкий суперник. Тренер теж нас налаштовував. Те, що я вийшов з перших хвилин - за це спасибі тренеру, спасибі команді, що підтримали. Забив свої голи і за це теж партнерам спасибі», - сказав у післяматчевому коментарі форвард житомирського «Полісся» Віталій Колєсніков.

«Не в моїх правилах виділяти якихось конкретних футболістів. Так, Віталік Колесніков два забив, але йому хтось віддавав, хтось відбирав цей м'яч, тому я хотів би виділити в першу чергу командні дії, командний настрій, можна сказати самовідданість, ігрову дисципліну. Друга ліга, я можливо повторюся, це суцільні єдиноборства. Але «Прикарпаття» - це одне велике єдиноборство. Маючи такого габаритного нападника, як Худобяк, то зрозуміло, що будь-який тренер буде це використовувати. Тому ми на це звернули увагу і по максимуму постаралися нейтралізувати його. Те, що він почав нервувати і те, що він заробив червону картку, я думаю, це заслуга тих захисників, які дуже щільно і в міру жорстко з ним грали. Звернули увагу на фланги. Це те, що у нас не виходило з Вінницею. Ну, і поле було важче, але все одно 90% наших довгих передач йшли в центральну зону, в зону центральних захисників. Зараз ми зробили акцент на те, що ці довгі передачі повинні йти саме на фланги. Туди, де у нас є перевага в швидкості і зібрані футболісти, які можуть обіграти один в один. Другий тайм я б сказав, що тут більше психологічний момент. Коли команда веде 2:0, то щоб і як би не говорити їм в перерві, підспудно вони все одно думають, що перше завдання, це зберегти результат», - розповів після матчу головний тренер «Полісся» Едуард Хавров.

«Я хлопців налаштовував, що буде дуже багато боротьби і хто виграє боротьбу, той і виграє матч. Напевно, я не достукався до своїх хлопців, тому що перший тайм ми цю боротьбу програли, коли ми вже програвали 2:0, то тоді ми почали вже грати в футбол. Ну, і ми бачимо як судді судять. Я не можу зрозуміти того судді. Ваші футболісти молодці і я би хотів поздоровити вашу команду. Вони хотіли грати, вони хотіли обіграти. І це тільки їхня заслуга, що вони виграли. Але вони час не тягнули, а суддя тягнув час. Я не знаю, що він судив, але те як вони судять, воно не прикрашає футбол. Ми вміємо програвати. Я згоден, що сьогодні команда «Полісся» більше хотіла виграти і вона заслужено виграла. Але отакі люди в чорному, вони заважають грати в футбол. Зрозуміло, що поле було не те, що хотілося би. Наша команда технічна, наша команда досвідченіша. Але сьогодні мала бути одна лише боротьба. І переміг той, хто більше хотів боротись», - сказав головний тренер ФК «Прикарпаття» Володимир Ковалюк.

Наступний матч поліські «вовки» зіграють вже цієї середи, 25 жовтня. Підопічні Едуарда Хаврова на виїзді зустрінуться з ФК «Арсенал-Київщина».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі