Місто

У Житомирі реалізують проект бюджету участі щодо зменшення кількості вуличних собак: 34 песикам вже вживили чіпи

24 October 2017, 10:13

Житомирських собак вже почали чіпувати на виконання проекту бюджету участі «Зменшення кількості безпритульних собак у місті Житомирі».

Про це 23 жовтня повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

«У жовтні 2017 року розпочато реалізацію проекту бюджету участі «Зменшення кількості безпритульних собак у місті Житомирі», суть якого полягає в безкоштовній ідентифікації методом чіпування безпритульних та домашніх собак у місті. Електронна ідентифікація тварин (чіпування) – підшкірна імплантація мікрочіпу (стерильна капсула з біоумісного скла розміром з рисове зерно), який несе в собі унікальний 15-значний номер з усією необхідною інформацією про тварину та її власника. Основна мета проекту – регулювання чисельності безпритульних тварин та системи обліку домашніх тварин у Житомирі», - інформує мерія.

Для реалізації проекту з міського бюджету було виділено 503 тисячі гривень, - нагадує прес-служба. З них, завдяки зменшенню кількості мікрочіпів та проведенню закупівлі через систему ProZorro, 182,5 тисячі гривень на витратили придбання 2,5 тисяч мікрочіпів.

Станом на 23 жовтня 2017 року ідентифіковано методом чіпування 30 безпритульних та 4 власницькі собаки.

«Нині розглядається питання щодо залучення ветеринарних установ міста для забезпечення якісної та в повному обсязі реалізації проекту. Умови та порядок чіпування домашніх тварин більш детально буде оприлюднено додатково на Житомирської міської ради», - інформує мерія.

Нагадаємо, за неофіційними даними, на початок 2016 року в Житомирі налічується 5-6 тисяч безпритульних собак.

Як повідомляв Житомир.info, проект бюджету участі «Зменшення кількості безпритульних собак у Житомирі» у 2016 році увійшов до переліку переможців: його підтримали 783 житомирянина. З числа минулорічних проектів бюджету участі в Житомирі повністю реалізовані тільки 4, ще шість у дії, в тому числі стосовно безпритульних собак.

Фото прес-служби міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі