Місто

Серед минулорічних проектів житомирського бюджету участі не реалізували тільки один, - Намєснік

19 October 2017, 14:39

З числа 11 минулорічних проектів бюджету участі в Житомирі повністю реалізовані тільки 4, шість у дії, а реалізація одного проекту по Замковій горі переноситься на 2018 рік.

Про це в прямому ефірі програми «Діалоги» 19 жовтня розповів голова Координаційної ради з питань впровадження бюджету участі Сергій Намєснік.

«На сьогодні повністю реалізовані, на 100%, чотири проекти. Ще 4 проекти перебувають на завершальному етапі. Великі проблеми були з двома проектами, що стосуються річки Кам’янки: це «Чиста річка Кам’янка...» і «ФЕМ-доріжка». Але ми домоглися того, що 17 жовтня почалися будівельні роботи, а 18-го ми виїжджали з заступником міського голови та комісією, дивилися цю роботу. Дещо підправляли, дали дозвіл на заїзд техніки. У нас залишився всього один проект, реалізація якого за погодженням з міським головою перенесена на наступний рік тільки з однієї причини – розкопки на Замковій горі», - розповів Намєснік.

З його слів, зараз на Замковій працює столична археологічна група, яка шукає рештки перших поселень в Житомирі.

«Це колиска нашого міста. Зараз з інститутом археології України укладений договір, це не стосується бюджету участі, і вчора (18 жовтня – ред.) розпочала роботу археологічна група, з керівником якої я спілкувався. Ми ходили по Замковій горі, я йому показав об’єкт (де має реалізуватися проект). Поки там тривають розкопки, ми не маємо права нічого планувати чи робити. Вони розпочали свої роботи біля Державного архіву, але планують до кінця місяця зробити археологічні щити в частині, де повинна була плануватися робота по Замковій горі. Ми чекаємо «добро» від археологів, щоб відновлювати дорогу Мельничну, і так далі», - розповів голова Координаційної ради.

Повністю «Діалоги» на Житомир.info з Сергієм Намєсніком дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, переможцями минулорічного бюджету участі в Житомирі стали 11 проектів, цього року їх 13.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі