Місто

Житомирське «Динамо» за капітальний ремонт спорткомплексу віддало землю під будівництво багатоповерхівки

25 October 2017, 16:26

Цього тижня житомирян здивував новий будівельний майданчик біля спорткомплексу «Динамо» на Корбутівці, де раніше знаходилося саморобне футбольне поле.

Житомир.info вирішив з’ясувати, хто забудовує ділянку біля спорткомплексу і кому вона належить. Ми зателефонували представнику забудовника - ТОВ «Будівельна компанія «Авіла», яка зареєстрована в Хмельницькому.

«Біля спорткомплексу «Динамо» на Корбутівці має бути житловий будинок з вбудовано-прибудованими приміщеннями. Це буде 10-поверхівка. Земля знаходиться в постійному користуванні у спорткомплексу «Динамо». Маємо всі відповідні документи. Ми будуємося і робимо повну реконструкцію спорткомплексу: фасад, вікна, внутрішнє оздоблення», - розповів представник забудовника Віталій.

Скрін з кадастрової карти - земельна ділянка біля "Динамо" офіційно власника не має

Заступник голови Житомирської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Леонід Українець у коментарі Житомир.info повідомив про деякі умови договору будівництва багатоповерхівки біля спорткомплексу на вулиці Чуднівській.

«Земельна ділянка належить обласній організації. Будуються на умовах інвестиційного договору, який ми заключили: вони роблять повний капітальний ремонт «Динамо» на 5 млн грн. Забудовник кошти не перераховує, проте весь ремонт робить сам, ми тільки робимо проект. Аби це все не було голослівним і все до кінця було виконаним, то вже десь завтра (26 жовтня) мають закінчитися роботи з проектом і ми допідписуємо угоду. Хочу наголосити, що буде повністю реконструкція фасаду. «Динамо» повинне мати європейський вигляд, повинні бути створені умови для занять спортом, реабілітації учасників АТО. Мають бути також відремонтовані всі спортивні зали. Для учасників АТО та спортсменів будуть виділятися квартири (у новобудові). Якщо не помиляюся, перші два поверхи мають бути «динамівськими». Ми хотіли там зробити дитячі клуби, все для спорту, бо земля у нас під навчально-методичний центр. Люди просто будують та заробляють гроші, а ми знайшли інвестора, який відбудує це «Динамо». Зараз закінчуються роботи з проектом, приїжджає в понеділок вся дирекція, ми допідписуємо угоди (…). Вони вже домовилися з житомирськими фірмами – зразу міняють вікна і починають робити внутрішні роботи. Планується, що до весни внутрішні роботи закінчаться, а весною ще фасад, і поруч будуть міні-поля й ігрові майданчики», - розповів Леонід Українець.

Нагадаємо, 23 березня цього року Леонід Українець розповідав міністру молоді та спорту України Ігорю Жданову, що вже знайшли інвестора і планують освоїти 5 млн грн на зовнішнє утеплення, реконструкцію та ремонт спорткомплексу на Корбутівці.

Фото Серія Роздума

Нижче - фотоескізи майбутнього будинку на вул.Чудніська, 113 з сайту забудовника:

Як повідомляв Житомир.info, 3 лютого 2017 року в Житомирі урочисто відкрили оновлений зал спорткомплексу «Динамо», де відремонтували хол, роздягальні, душові, туалети, та зробили нову підлогу спортивного залу.

Довідково: Головою ФСТ «Динамо» Україна є міністр МВС Арсен Аваков. У власності фізкультурно-спортивного товариства знаходиться 230 споруд фізкультурно-спортивного призначення, у т.ч.: 3 легкоатлетичні стадіони, 2 манежі, 11 тирів, 14 спортивних комплексів та 3 будинки фізичної культури, 65 окремих площинних споруд різного призначення, 1 сучасний велотрек, БМХ-трасса, 2 лижні бази та 1 кінно-спортивна база. Головою  ФСТ «Динамо» України є міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі