Влада

Спортмайданчик у Тетерівці та житомирський ФОК «Динамо» – як міністр Жданов розпочав візит до області. Фоторепортаж

23 March 2017, 13:30

Під час свого робочого візиту до Житомирської області 23 березня міністр молоді та спорту Ігор Жданов відвідав Тетерівську ОТГ, де оглянув спортивну базу при загальноосвітній школі, а також ознайомився з оновленою базою олімпійської, параолімпійської та дефлімпійської підготовки ФОК «Динамо» у Житомирі.

Облаштувати спортивну базу дитячо-юнацького клубу «Орбіта» у Тетерівській ОТГ змогли завдяки співфінансуванню із ДФРР.

«Торік влітку і протягом осені все це було зроблено. За допомогою фонду регіонального розвитку – у нас ввійшло два проекти: термосанація Тетерівської школи та спортивного майданчика зі штучним покриттям. Коштів на майданчик пішло 600 тис. грн, а на школу – 4,9 млн грн. Власних коштів на співфінансування – 10%, тобто 490 тисяч на школу і 60 тисяч на майданчик», – розповіла голова Тетерівської ОТГ Валентина Ільницька.

Оглянувши спортмайданчик міністр зазначив:

«Цього року через видатки на соціально-економічний розвиток регіонів 300 млн грн передбачено на облаштування спортивних майданчиків. Ми приймемо відповідний стандарт, він уже практично готовий і він затверджений на рівні державних будівельних норм частково, там стосується спортивних будівельних об’єктів, а частково за рахунок насиченості та активності ДЮСШ на рівні кількості людей також приймемо. Думаю, Кабінет міністрів піде нам назустріч».

З Тетерівки Жданов відразу вирушив до Житомира, де відвідав ФОК «Динамо».

За словами заступника голови обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Леоніда Українця, цього року за кошти інвестора вони планують провести зовнішнє утеплення приміщення комплексу.

«За останніх два роки ми перевили нашу будівлю на автономне опалення. А цього року знайшли інвестора і плануємо освоїти 5 млн грн на зовнішнє утеплення, реконструкцію та ремонт. Загалом, у нас займається до тисячі осіб, серед яких і представники правоохоронних органів. При комплексі також працює дитячо-юнацька школа «Динамівець», в якій навчається 300 дітей», – уточнив Українець.

Після ознайомлення з базою олімпійської, параолімпійської та дефлімпійської підготовки ФОК «Динамо» Ігор Жданов поїхав до Житомирського інституту медсестринства, де за його участі відбувається виїзне засідання колегії Міністерства молоді та спорту України щодо розвитку фізичної культури та спорту в сільських і селищних територіальних громадах в умовах децентралізації влади.

Голова Тетерівської ОТГ Валентина Ільницька

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов

Начальник управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлана Гресь

Ярослав Лагута (заступник голови Житомирської ОДА), Ігор Жданов і Світлана Гресь

Заступник голови обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Леонід Українець

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі