Влада

В управлінні охорони здоров’я ОДА розповіли, чи отримає Житомирська область сироватку проти ботулізму та правця

27 October 2017, 10:05

Нещодавно Україна отримала 150 доз протиботулінічного імуноглобуліну та 200 доз імуноглобуліну проти правця. Ліки європейського виробництва від небезпечних хвороб Міністерству охорони здоров’я передав Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні.

Надана кількість ліків, які Україна отримала як гуманітарну допомогу, повністю покриє потребу українського населення на наступні шість місяців, запевняють у МОЗ.

Житомир.info вирішив поцікавитися у начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я Житомирської ОДА Сергія Березовського, чи отримає область сироватку проти ботулізму та правця.

«Я ще поки не знаю, яким чином МОЗ розподілятиме ці вакцини: чи по областям, чи якось було так, що вони лишали все на базі спецмедпостачання в Києві. І якщо в якомусь регіоні була потреба, то швидко виділяли цю вакцину для того лікувального закладу, для тієї області, яка потребувала. Коли була маленька кількість препаратів, саме так і робилося. Ніхто ж не може передбачити, яка кількість потрібна буде сироватки», - зазначив Сергій Березовський.

Також у коментарі Житомир.info начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я Житомирської ОДА повідомив, що останні декілька місяців в області захворювання на ботулізм не фіксували.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2017 року МОЗ отримало 25 доз вакцин проти ботулізму. У зв’язку з обмеженою кількістю сироватки препарати зберігалися на базі спецмедпостачання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі