Місто

Головний архітектор Житомира планує на форумі показати концепцію пішохідних зон з маршрутами майбутніх карнавалів

27 October 2017, 12:08

У Житомирі 31 жовтня вдруге відбудеться Форум міської мобільності, під час якого головний архітектор міста планує презентувати концепцію пішохідних зон.

Анонс проведення форуму опублікований на сайті міської ради.

«Форум міської мобільності відбудеться в Житомирі вже вдруге. Його мета – пошук рішень для забезпечення належного функціонування та розвитку транспортного сектору міста і налагодження ефективного діалогу між органами місцевої влади, бізнесом, експертами та громадою. Організаторами є Житомирська міська рада та німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні». Програма передбачає презентацію та публічне обговорення концепцій розвитку транспортної інфраструктури, зокрема міського електротранспорту, велоруху та пішохідних зон. Допомагати місту розробляти план сталої мобільності буде міжнародна консалтингова компанія «Дорнієр Консалтинг Інтернешенал ГмбХ», представники якої ознайомлять учасників форуму із завданнями та викликами, що стоять перед Житомиром», - інформує міська рада.

Організатори заходу запевняють, що напрацювання форуму будуть враховані при розробці Концепції інтегрованого розвитку Житомира, над якою зараз працює група іноземних та місцевих експертів в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні».

Головний архітектор Житомира Юрій Безбородов планує на форумі презентувати концепцію розвитку пішохідних зон.

Про це він 27 жовтня написав на своїй сторінці у фейсбук.

«Наразі у розробці концепція розвитку пішохідних зон у центрі міста, яку буде презентовано найближчим часом на форумі з міської мобільності для обговорення. Вона має поєднати в собі і пішохідні зони, що утворюються під час урочистих та святкових заходів та, навіть, маршрути карнавального (Різдва та інших свят) руху! Також ця концепція буде базою для фестивалів та ярмарок у історичній частині міста.

Місце проведення форуму: Інформаційний центр інтегрованого розвитку Житомира 2030, вул. Покровська, 6.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі по пішохідній вулиці Михайлівській за годину проїжджає десяток автомобілів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі